viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Marco proposarà que l’Ajuntament de Castelló rebutge els peatges blans en l’AP-7

L'alcaldessa recorda que la liberalització de l'autopista respon a una reivindicació històrica de la societat civil i de les institucions públiques.

El pròxim 31 de desembre conclourà la concessió pública de l’autopista AP-7, l’explotació de la qual i conservació passarà a les mans de l’Estat. “Castelló viurà un esdeveniment històric, ja que aquesta artèria de comunicació estratègica serà lliure i gratuïta”, ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui recorda que l’Ajuntament ha reivindicat de forma permanent l’eliminació del pagament per l’ús d’aquest vial.

Davant el debat obert sobre el finançament del manteniment de la infraestructura en el qual es planteja una eventual aplicació de peatges blans, la primera edil proposarà al ple que l’Ajuntament de Castelló, a través d’una declaració institucional, rebutge la imposició de nous pagaments per part dels usuaris de l’autopista. “La ciutadania de Castelló ja ha abonat el peatge durant massa anys i ara ha de gaudir de la gratuïtat d’una via que ens ha costat molts milions d’euros”, ha manifestat Marco.

L’alcaldessa destaca també que la liberalització de l’autopista mitigarà el col·lapse del trànsit en altres vials i redundarà en la millora de la seguretat viària en la CV-10 i la N-340. A més, “suposarà una millora de la competitivitat econòmica i contribuirà a la vertebració del territori”, ha assenyalat.

Cal recordar que la concessió de l’autopista es va rubricar fa quasi cinquanta anys i, encara que havia d’haver conclòs en 1998, va continuar vigent després de diverses pròrrogues del contracte. Des de fa dècades, la societat civil i institucions públiques com l’Ajuntament de Castelló han reivindicat la fi dels peatges en l’AP-7, una via estratègica en les comunicacions a nivell autonòmic. Al costat de la A-7, l’autopista registra una circulació mitjana diària de més de 60.000 vehicles a la província, i bona part del trànsit correspon al transport pesat.

“En qüestió d’uns pocs mesos es materialitzarà una reivindicació històrica que repercutirà positivament en la ciutadania, per la qual cosa des de l’Ajuntament de Castelló hem de continuar donant suport a la gratuïtat de la via i rebutjar l’eventual imposició de nous peatges”, ha conclòs l’alcaldessa.

Últimas noticias

Contenido relacionado