martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Marco planifica nous projectes per a captar més fons europeus

L'alcaldessa prioritza la transformació de la ciutat aprofitant la connexió amb Europa que ja ha sigut productiva per a Castelló

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha començat el curs polític amb la planificació de nous projectes per a la ciutat amb els quals es puguen captar més fons europeus. “La nostra prioritat és continuar transformant la ciutat i en això estem treballant per a aconseguir les màximes ajudes possibles de Brussel·les”, ha explicat Marco. “Europa és una finestra d’oportunitat per a Castelló i cal aprofitar-la”, ha reconegut la primera edila.

Amb aquest objectiu s’ha reunit ja amb la directora de l’Oficina de Planificació i Promoció Econòmica, Carmen Vilanova, i altres tècnics municipals, per a posar sobre la taula iniciatives susceptibles de ser finançades a través de les pròximes convocatòries de subvencions europees.

Aquests nous projectes es podrien desenvolupar al marge dels impulsats en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), que s’està executant a la ciutat amb una inversió de 20,2 milions d’euros i que fins al moment ha permés la materialització d’obres com el nou pont sobre el riu Sec, carrils bici o les plataformes per a fer accessibles 17 parades d’autobús distribuïdes per tota la ciutat.

L’obtenció de més finançament europeu és una de les línia estratègiques prioritàries per a Marco. Ja ho va ser en la passada legislatura, amb accions com la creació de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, i ho continua sent en la que acaba de començar, per les múltiples possibilitats que suposa per al creixement de la ciutat i per a la seua projecció. “És molt important que els municipis es connecten a Europa, i Castelló és un exemple pels efectes positius que el finançament comunitari està tenint en la transformació de la capital”, ha explicat l’alcaldessa.

“Ara des de Castelló hem de continuar mantenint aqueixa connexió amb Europa que ha sigut tan productiva”, ha afirmat. L’aspiració és captar noves inversions per a projectes estratègics per a la ciutat, amb criteris d’innovació, eficiència energètica, transició digital o sostenibilitat i accessibilitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado