Els majors col·lapsen el CEAM Columbretes el primer dia d’inscripció per les Aules de la Tercera Edat

Encara que des de fa un temps l'assignació de places es realitza per sorteig públic traient un número a partir del qual es confeccionen les llistes, la majoria d'usuaris insisteixen a anar a recollir "el seu numeret" el primer dia, tot i que el termini no finalitza fins divendres 20 de setembre.

En menys d’una hora, més de dues-centes persones omplien este dimarts al matí la sala multifuncional del centre de la Plaça Columbretes, seu de les Aules per a Majors. La raó: “agafar número per això de la gimnàstica i les coses que fan ací”, explicava Dolors, de 76 anys que va a estiraments des de fa més de tres cursos i afirma que li pareix “que em va prou bé, perquè els metges ja ho diuen, que hem de menejar-nos!, que si no….al forat!”, comenta convençuda.

I és que este dilluns 16 de setembre ha començat el repartiment de les paperetes pel sorteig del Centre de Majors Columbretes, per saber qui entra i qui es queda fora de les activitats previstes. Però tot i que des de fa varius anys l’increment de la demanda i les inadmissibles coles que es produïen durant tota la nit “per agafar número per a matricular-se”, com recorda Carmen que afirma haver vingut un any “a les 6 del matí en un termo de café en llet i un “catret”, han obligat l’ajuntament a canviar el procediment d’adjudicació i que este siga per ordre però a partir d’un número triat per sorteig, encara hi ha moltes persones que prefereixen acudir el primer dia.

Així de res ha servit que les tècniques encarregades del repartiment dels números i d’apuntar les preferències de cada futur alumne o alumna de les Aules de la Tercera Edat explicaren reiteradament que en ser per sorteig tenia igual vindre el primer dia que l’últim que es repartiren els números.

Pel que fa a l’oferta formativa, com sempre els cursos s’agrupen a tres grans àrees, unes basades a la salut i el benestar físic i mental, com ara pilates, gimnàstica de rehabilitació o tècniques de relaxació, altres vinculades al desenvolupament cognitiu: memorització, literatura, anglés o informàtica i internet i un tercer grup, el més “clàssic” al voltant de les activitats artístiques de caràcter manual com ara modelatge de fang, pintura, ceràmica, brodats, etc.

Pel que fa a les demandes, tot i que des de fa més de dotze anys la natació continua sent una de les demandes que més llistes d’espera genera, entre altres coses també per la restricció de places oferides respecte a altres activitats, destaca també als últims anys l’interés que les noves tecnologies han suscitat en estos jóvens canosos que tornen a les aules i canvien el tinter pel ratolí.

De fet, cal destacar que als últims cursos l’oferta de les aules de tercera edat, que sempre acaba resultant insuficient per la demanda, s’ha anat complementant amb altres campanyes específiques dedicades als majors on també s’oferien activitats similars a través d’associacions veïnals, jornades, etc, en estar ja cobertes les places municipals i veure’s desbordats per la demanda.

Amb tot, fins al divendres 20 de setembre, en horari de 9.30 a 11.30, aquelles persones majors de 55 anys empadronades a Castelló, poden sol·licitar, presentant el seu DNI un número per entrar a formar part del sorteig públic que tindrà lloc el 25 de setembre al Centre Municipal de Cultura, Antonio Maura i que triarà el número a partir del qual es començaran a fer les matriculacions en cadascuna de les assignatures. Pel que fa al preu públic serà de 14,88 euros per assignatura i curs.