martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Lola González guanya els Jocs Florals Vila de Nules

El premi Anna Rebeca és per a l'escriptor local Rafael Arrufat.

La Flor Natural dels LXVI Jocs Florals Vila de Nules ha sigut per a Lola González Montolío, l’autora de l’obra que porta per lema Mentre dorms. La guanyadora és filla de Nules, i ha estat premiada amb la Flor Natural en altres edicions dels Jocs Florals Vila de Nules. En concret va rebre aquest guardó en l’any 2007 amb el treball Insomnis a l’alba, en 2008 amb l’obra anomenada Anomeneu-me dona, en l’edició celebrada l’any 2012 amb el llibre El que resta d’abril, en l’any 2014 va obtenir el premi Flor Natural amb el poemari Llums del port, i l’any següent amb el treball que portava per lema Romiatges.  Cal destacar que la Flor Natural és el premi més prestigiós d’aquest certamen literari i està patrocinat per l’Ajuntament de Nules amb 2.500 euros i la publicació de l’obra.

El premi Anna Rebeca, destinat als fills de Nules, ha sigut atorgat a l’escriptor Rafael Arrufat Valls per l’obra La gravetat de les paraules. Així mateix, el jurat ha decidit que el premi Poemari Infantil siga per a l’obra Poesia per a mariners de Sergi Pérez Silvestre.

La resta de premis han quedat deserts i no han sigut guardonats.

Premis d’investigació i divulgació

Per altra banda, per quart any consecutiu els Jocs Florals preveuen els premis d’investigació i divulgació, així el premi “Aspectes històrics de les comarques de Castelló”, ha sigut per al treball que porta per lema La casa dels Alemanys de Miguel Ángel Sanz Julià.

“Nules, passat i memòria. Fa 50 anys érem joves”, al millor treball que, partint de la memòria i la vivència personal, analitze, descriga o recupere aspectes socials, econòmics o culturals de Nules, premi adreçat a majors de 60 anys i patrocinat per la Residència Mare de Déu de la Soledat, ha sigut per a José Lucas Sanahuja pel treball que porta el lema Tempus Fugit.

La resta de categories d’aquests premis també han quedat desertes i no han sigut guardonades.

La gala dels Jocs Florals és un dels esdeveniments culturals més importants de la població de Nules, i un dels certàmens literaris en valencià més importants de la Comunitat Valenciana i que ha estat precedit per la presentació del llibre guanyador de la Flor Natural de la passada edició, Dolç àngel de la mort del qual és autor José Luis García Herrera.

La vetlada ha estat presidida per la Reina de la Vila, Jèssica Gozalbo, i les dames de la Cort d’Honor, i ha actuat com a mantenidor, Vicent Molés Herrero, conegut fill de Nules i vinculat al món de les lletres, és llicenciat en Filosofia i lletres en l’especialitat de Filologia Romànica, que ha exercit la docència en l’IES de Nules, primer a l’Institut de Batxillerat Francisco Beltrán Bigorra i després al nou IES Gilabert de Centelles. A més, ha publicat diversos articles d’investigació filològica i és coautor dels diccionaris de valencià “Caramull-inicial” i “Caramull-avançat” de l’editorial SM.

Últimas noticias

Contenido relacionado