martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les Flors, un imprescindible per a recordar als nostres el dia de Tots Sants

Després de comparar les tres províncies de la Comunitat Valenciana, es pot veure que el preu més car d'arranjaments florals, es poden trobar a Alacant.

A penes queda un dia perquè se celebre el Dia dels Difunts o de Tots Sants, que és com ho solem cridar. En este dia recordem als que ja no estan entre nosaltres, i quina millor forma que amb unes flors.

És clar que no ens oblidem en tot l’any d’ells, i molt menys si és una persona especial que ha significat molt en les nostres vides, però encara així cada 1 de novembre, hi ha moltes persones que els rendeixen tribut anant al cementeri i posant-los un preciós arranjament de flors fresques en la seua làpida.

Durant els dies previs a esta celebració, els cementeris llueixen més que mai, amb flors de tots els colors i olors, encara que en este dia normalment el rei és el clavell, sobretot de color roig i la reina l’orquídia de totes les formes i colors.

Per a conéixer una mica més sobre esta tradició tan bonica de portar flors este dia tan especial al cementeri, hem parlat amb Rosario Clavell, propietària de la Floristeria Roses de la Vall d’Uixó, perquè ens explique una mica sobre el tema.

Rosario ens compta que quan demanen un arranjament floral, ella tan sols pregunta “en què altura o lloc del cementeri estan i a quin costat ho desitgen, l’un altre ja és sota el meu criteri”.

Floristeria Roses

Referent a la venda de flors en estes dates, la propietària de Roses, és clara “ara és quan més es nota la venda, ja que són tres dies seguits sense parar de treballar, a més hem de fer de psicòleg perquè necessiten a algú que els escolte perquè és una època molt trista i de molts records”.

Així mateix, normalment hi ha costum d’utilitzar flors artificials durant tot l’any en les làpides del cementeri, excepte en ocasions especials, en les quals compren naturals, sobre el tema, Rosario ens explica que “ja estan acostumats al fet que vengen per a entregar-los els rams artificials perquè se les porten a casa, així quan es marceixen les naturals, ja les poden canviar”.

Venda de flors per les botigues xineses

Botigues xineses

Respecte al tema de la venda de flors per les botigues xineses, també ha sigut molt contundent “no he notat la baixada en les vendes, ja que la gent no és ximple, perquè la qualitat no és la mateixa, la gent prefereix gastar-se més diners en una flor confeccionada i més bonica”. A més, afig, “nosaltres les condicionem, fem que cada confecció siga diferent, específica per a eixe ram, jardinera o pitxer”.

 

“No em puc permetre tindre flors de mala qualitat”, tanca este tema Rosario.
Sobre el que no hi ha dubte és que les flors a les botigues xineses són molt més barates, ja que dotze clavells costen 12 euros; un ram ja confeccionat xicotet, 4,5 euros i un gran 9 euros.

Preu mitjà

El preu mitjà que se solen gastar en flors a la província de Castelló és de 40 euros, però això pot variar depenent el que cada persona vulga comprar.

Les empreses que distribueixen les flors en dates tant assenyales com estes, dobleguen el seu preu, ja que la demanda és molt més gran que en altres celebracions, per exemple a Roses per al dia de tots els Sants poden arribar a fer 900 comandes, entre rams, jardineres, pitxers, en tan sols tres o quatre dies.

A València, els preus varien, però clar depén del que es vulga gastar cada persona, per exemple, una cistella té un preu mitjà de 30 euros, un centre de 50 euros, una corona 100 i una corona xicoteta de 70 euros.

Si ens anem a Alacant, els preus també són diferents, un ram sol oscil·lar els 40 euros, un centre 80 euros, una corona 150 euros i una cistella al voltant de 50 euros.

Després de comparar les tres províncies de la Comunitat Valenciana, es pot veure que el preu més car d’arranjaments florals, es poden trobar a Alacant.

Floristeria Roses

Reflexió

Com a reflexió final, l’important d’este dia és rendir-li un homenatge als que ja no estan entre nosaltres, tota la resta és secundari, per la qual cosa cadascun compra el que més se li ajuste en eixe moment, i fins i tot hi ha persones que s’ho poden permetre; però del que no hem d’oblidar-nos és de tindre presents a eixes persones que ens van deixar, perquè sempre les hem de tindre en els nostres cors i en els moments més importants de les nostres vides, que és el que ells hagueren volgut.

Últimas noticias

Contenido relacionado