martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les Festes Patronals d’Almenara comencen amb la presentació dels Festers i Festeres

Es prolongaran fins al diumenge 29 de setembre amb més de 70 actes programats.

L’Auditori Vicent Casanova Rebollar d’Almenara es va omplir anit fins a la bandera per a assistir a l’acte de la presentació de les festes patronals d’Almenara 2019, en la qual es van donar a conéixer les onze parelles de festers i festeres que protagonitzaran els actes centrals d’enguany, i que, com mana la tradició, es van vestir amb els tratges tradicionals de la localitat.

A més també van tindre protagonisme les dues parelles encarregades de presentar l’esdeveniment. Ells i elles formen part del grup de quintos i quintes 2019 que protagonitzaran els dies grans de les festes d’enguany. Les celebracions també comptaran amb la presència dels quintos dels 25 anys.

En l’acte també es van reconéixer als festers d’honor, que enguany són Juan Manuel Ortiz Gázquez, nascut en 1924 i Teresa Torres Dasca, nascuda en 1922, que van rebre l’homenatge de la Vila d’Almenara. En el cas de Teresa va ser un familiar qui va pujar a l’escenari.Al mateix temps també es van entregar els premis als guanyadors del VII Concurs Escolar de Cartells de Festes, que han sigut, Ariadna Toledo, Cinthya Beltrán, i Andrea Iglesias (6ºB del CEIP Juan Carlos I) quant al de les festes patronals, mentre que Isabel Sánchez Belinchón de 4t d’ESO (IES Almenara), va recollir el premi al millor cartell de festes de la Platja Casablanca. L’acte ha estat amenitzat per la banda de música de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara.

DINAR DE PENYES I CORREBARS

Les festes, que es prolongaran fins al diumenge 29 de setembre amb més de 70 activitats per a tots els públics, continuaran demà divendres amb les primeres novetats en la programació, ja que a les 14 hores en el recinte firal se celebrarà la primera edició del dinar de “pa i porta” de les Penyes d’Almenara, per a continuar amb el primer “correbars” de les festes, acte també nou en aquesta edició.

A les 21 hores s’inaugurarà la Fira d’Atraccions de les Festes, que recordem com a novetat en enguany apagarà les llums i la música cada dia de 17.30 a 18.30 per a fer-la més inclusiva i que puguen accedir els xiquets i xiquetes amb trastorn de l’espectre autista. Després es dispararan 25 carcasses pels Quintos dels 25 anys.

DESENCAIXONÀ I EMBOLÀ

A la mitjanit arribarà la tradicional “desencaixonà” dels primers bous de les festes, que recorreran el trajecte des de la cantonada dels carrers Major i Mestre Tintoré seguint pel carrer major per a passar pel carrer Sant Roc arribant al carrer València i d’ací a la Plaça del Molí. Després s’embolarà un exemplar salvatge de Núñez del Cuvillo. La nit es tancarà amb la festa Bacarrà On Tour en el recinte Firal.

Últimas noticias

Contenido relacionado