martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les festes de Vila-real ‘reinventen’ el casal del vi i de la tapa amb la I Fira Gastronòmica, a l’avinguda de la Murà

El regidor de Festes, Diego A. Vila, i el president de la Comissió de Penyes, David García, presenten la recuperació d'aquest espai gastronòmic en un format innovador, coincidint amb el 40é aniversari de les penye

Les festes patronals de Vila-real tornaran a comptar amb un punt de trobada en la línia dels anteriors del vi i de la tapa, reconvertit ara en una Fira gastronòmica que se situarà a l’avinguda de la Murà durant els 10 dies de festes de la Mare de Déu de Gràcia. El regidor de Festes, Diego A. Vila, i el president de la Comissió de Penyes, David García, han anunciat la recuperació d’aquest casal ‘fester’, coincidint amb la commemoració del 40é aniversari de la Comissió de Penyes.

“La Fira de la Tapa va deixar de celebrar-se l’any 2016, per decisió de les pròpies penyes, que són les promotores de la iniciativa. Durant aquest temps, s’ha estat treballant en un nou format que ens permetera recuperar aquest punt neuràlgic de la festa en un concepte més modern, innovador i adaptat a les necessitats d’una ciutat com Vila-real”, argumenta Vila. En la mateixa línia, el president de la Comissió de Penyes recorda: “Portem ja un parell d’anys darrere d’aquest projecte i, finalment, el treball ha donat els seus fruits.

Coincidint amb el 40é aniversari de les penyes, recuperem els casals de la tapa i del vi fusionats en un sol concepte, en una format que tindrà opcions per a tot tipus de públics”, detalla García.En aquesta primera edició, la Fira gastronòmica comptarà amb cinc hostalers: Els Lluïsos, el Casino de les Alqueries, Cuina de Sabors, Ca Esteve i una pizzeria formada per, Lucciola i l’Etrusc. El format dels tiquets també s’ha renovat: seran d’1,5 euros, que és el cost d’un beguda, mentre que les tapes costaran entre dos o quatre o més tiquets. “Hi haurà una gran quantitat d’oferta gastronòmica; estem segurs que no es repetirà pràcticament cap tapa entre els diferents hostalers, que tindran tots plats per diferents valors de tiquets, de manera que hi haurà en tots els estands tapes més econòmiques i altres més gurmet”, agrega García. Alguns locals oferiran també el popular porrat de festes.

La Fira Gastronòmica se situarà a l’avinguda de la Murà, que es tallarà al trànsit des del 27 d’agost al 10 de setembre, en la línia d’altres iniciatives com la Fira de Nadal i pista de gel. “Hem contactat amb els veïns de la zona, per a informar-los de la ubicació del casal, facilitant-los també un contacte perquè ens facen arribar tots els seus suggeriments”, destaca Vila. La fira albergarà també diversos actes de les festes, com el tradicional concurs de paelles –que es desplaça a penes uns metres en direcció a Pius XII- o la gimcana de les penyes, entre altres activitats.

Últimas noticias

Contenido relacionado