sábado, 13 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les Festes de Segorbe tanquen amb èxit, a pesar de les inclemències meteorològiques

Les novetats d'enguany van ser la recuperació del Trofeu de Galotxa, l'exhibició de tir i arrossegament i la celebració de l'ofrena de flors en el retaule de la Verge de la Cova Santa

Després de quinze dies, Segorbe ha finalitzat les seues festes amb un balanç altament satisfactori, malgrat les inclemències meteorològiques. Després d’una primera setmana dedicada a les patrones de l’Esperança, el Loreto i la Cova Santa, l’Entrada de Bous i Cavalls ha sigut tot un èxit.

Del 31 d’agost al 15 de setembre, Segorbe ha viscut dues intenses setmanes de festes. La primera, dedicada a les patrones de la ciutat i la segona vivint la tradicional Entrada de Bous i Cavalls, Festa d’Interés Turístic Internacional i BIC Immaterial.

Mª Carmen Climent, Alcaldessa de Segorbe, està feliç i orgullosa de Segorbe. “Abans de res m’agradaria manar el meu suport a la família del jove que va ser ferit per un bou en la vesprada del dilluns, 9 de setembre. Desig, de cor, que es recupere prompte”. En aquest sentit, assenyalar que A.F. es recupera segons el que es preveu.

D’altra banda, afig l’Alcaldessa, “hem tingut unes festes meravelloses malgrat la inclemència del temps. M’agradaria donar les gràcies a Estefanía Sales i a la comissió de festes; i a Nacho Cantó, a la comissió de Bous i als cavallistes per una setmana en la qual, pese al temps, ens heu donat uns moments immillorables” I continua: “Gràcies als membres de la brigada municipal, a les forces de seguretat i a aquests regidors que continuen col·laborant i treballant amb tots. I, per descomptat, a tots els sogorbins per la seua col·laboració en tots els actes i per l’hospitalitat cap als nostres visitants, fent amb això un Segorbe cada dia més gran”.

Del 31 d’agost al 8 de setembre, Segorbe va honrar a les seues patrones en unes festes que han tingut només un “però” i ha sigut el temps que ha obligat a reubicar diversos actes com a activitats infantils i la revetla del dissabte, entre altres. Les novetats d’enguany van ser la recuperació del Trofeu de Galotxa, l’exhibició de tir i arrossegament i la celebració de l’ofrena de flors en el retaule de la Verge de la Cova Santa.

La regidora de Festes, Estefanía Sales, es mostra molt satisfeta de com ha transcorregut la setmana de Festes Patronals de Segorbe: “Ha sigut tot un repte i un orgull estar al capdavant de les festes patronals de Sogorb, reconegudes com a Festes d’Interés Turístic Nacional, i que tant sogorbins com a visitants esperem amb tant anhel. Unes festes brillants. Agrair a les Reines María Rubicos i Lucía Magdalena, a les seues dames i les seues corts d’honor, pel seu saber estar i per representar tan bé a Sogorb en cadascun dels actes programats. I, per descomptat, agrair a les seues famílies tot l’esforç realitzat. Les festes del 2019 han sigut unes festes de tots i per a tots. Unes festes on cada segorbino ha pogut assistir als actes del seu interés, on s’ha combinat tradició i modernitat. Només em resta agrair a la Comissió de Festes, tècnics municipals, associacions i a totes les persones que han contribuït, d’una forma o l’altra, al fet que les Festes 2019 hagen sigut màgiques i espectaculars. Des de la Regidoria de Festes ens posem ja a treballar en les pròximes festes, per a continuar donant la millor versió de Sogorb”.

Del 9 al 15 de setembre, els festejos taurins van ser els protagonistes. “La setmana de bous s’ha vist clarament condicionada per les condicions meteorològiques que ens han obligat a suspendre varis de l’actes previstos. A més això ha provocat gran quantitat de treball per a posar tot a punt. Gràcies al personal de l’Ajuntament i, especialment, a la comissió de bous, la majoria d’espectacles van poder celebrar-se. D’altra banda, la setmana taurina ha sigut un èxit en participació i comportament. Únicament hem de lamentar la greu agafada del dilluns, de la qual Andrés es recupera segons el que es preveu, i els lleus contratemps que van patir alguns cavalls i cavallistes dels quals ja han rebut tots l’alta”, explica Nacho Cantó, regidor de Festejos Taurins.

Finalment, destacar que, segons informa la Policia Local, no hi ha hagut cap incident.

Últimas noticias

Contenido relacionado