domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les Coves de Sant Josep seran ‘smart’ i les més avançades tecnològicament del món

A la fi d’any s’invertiran 150.000 euros a instal·lar una xarxa de comunicacions, desplegar l’accés al wifi i un sistema de sensors per a encendre i apagar les llums automàticament.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó escometrà a la fi d’any la segona fase del projecte d’adequació i millora dels Coves de Sant Josep per a la competitivitat i la sostenibilitat turística, amb la instal·lació d’una xarxa de comunicacions i desplegament de l’accés a internet wifi en el seu interior, d’un sistema de localització en temps real amb sensors que encendran i apagaran les llums automàticament al pas de les barques i la implantació de les noves audioguies d’última generació, autònomes i en sis idiomes.

L’alcaldessa, Tania Baños, i el conseller delegat d’EmsevallJorge García, han presentat esta inversió de 150.000 euros que completarà la que es va realitzar l’any passat per a renovar tota la instal·lació elèctrica, instal·lar llums led i desplegar la xarxa de fibra òptica. Així, “continuarem realitzant una forta aposta per modernitzar el nostre principal recurs turístic per a convertir-lo en una ‘cova smart‘, amb l’última tecnologia per a continuar millorant l’eficiència, la sostenibilitat i la conservació de l’entorn”.

En este sentit, el sistema de la localització RTLS permetrà “anar encenent i apagant les llums de les diferents zones de les grutes en funció de la situació de les barques”, la qual cosa afavoreix la conservació de les cavitats en disminuir el nombre d’hores d’exposició a la llum, redueix l’impacte mediambiental en descendir el consum elèctric i permet un major estalvi en els costos de funcionament. A més suposa una major seguretat, ja que es coneixerà en tot moment per on està passant cada barquer.

Esta és “una nova manera d’entendre l’energia i la sostenibilitat i oferir un producte turístic amable, respectuós i hospitalari”, ha assenyalat García. Amb esta actuació “ens convertirem en la cova turística més avançada tecnològicament del món i en un referent mundial del turisme subterrani”. Unes mesures que estan donant els seus fruits “i en la passada legislatura vam créixer en nombre de visitants i enguany podem avançar que també tindrem molt bons números”, ha indicat.

Baños ha destacat que este projecte es duu a terme “a l’inici de la legislatura, perquè una vegada acaba este procés d’actualització i adaptació al segle XXI, podrem renovar també el Paratge de Sant Josep”. Així, ha valorat que “ara tenim un projecte de ciutat lligat al turisme i al Camí de l’Aigua i treballant conjuntament des de la mobilitat, l’urbanisme o la cultura aconseguirem l’objectiu que la Vall d’Uixó puga viure del turisme, com ha aconseguit Morella després de molts anys”.

Últimas noticias

Contenido relacionado