lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’Arenal Sound finalitza amb un 14% menys de fem arreplegat i un 18% menys d’atencions de la policia

L'alcaldessa de Borriana presenta una detallada anàlisi sobre les actuacions de la Policia Local, el servei municipal de neteja desenvolupat i l'assistència sanitària.

L’Arenal Sound d’enguany ha finalitzat amb un 14 per cent menys de fem arreplegat respecte a l’any passat, un descens del 18,5 per cent d’atencions telefòniques de la policia, un 13 per cent d’atencions sanitàries d’urgència menys i un resultat d’excel·lent en les aigües de les platges, després de l’anàlisi realitzada el dia després del final del festival.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet balanç municipal de les actuacions i resultats després de la celebració del festival a la ciutat. Una detallada anàlisi sobre les actuacions de la Policia Local, el servei municipal de neteja, serveis sanitaris i qualitat d’aigües, desenvolupats durant la desena edició del festival i que l’ha resumit amb la valoració d’“el millor any” per ara, tot i que espera que els següents “siguen encara millors”
Així, ha precisat que el còmput de l’atenció en el servei d’urgències de l’Hospital Universitari de la Plana durant la celebració del festival reflecteix un descens progressiu.

Enguany hi ha hagut 129 urgències ateses, un 13 per cent menys que en 2018 amb 149 i un 17,8 per cent que en 2017 amb 157 urgències ateses.

Igualment, els resultats obtinguts en les anàlisis de les aigües de les platges realitzats el dia 5 d’agost, un dia després de finalitzar el festival, per a determinar la qualitat de les aigües en les zones de bany han confirmat “no solament que són aptes per al bany, sinó que mantenen la seua qualificació d’excel·lents”, ha manifestat l’alcaldessa.

Respecte als residus sòlids, segons ha indicat, el total de fem arreplegat entre el 30 de juliol i l’11 d’agost ha sigut de 67.000 quilos, la qual cosa suposa un descens del 14 per cent respecte a 2018, en què la xifra va ser de 78.000 quilograms.

Tot això, ha explicat, gràcies a la coordinació i el treball previ de negociació que es va fer amb l’empresa organitzadora del festival i la mateixa concessionària municipal del servei de neteja sobre les diferents zones, amb l’increment dels recursos humans i dotacions destinades exclusivament a les tasques de recollida i al fet que s’hagen implementat per part de l’organització dins dels recintes del festival.

A més, Safont ha precisat que el cost de la neteja, “corre tot a càrrec de l’organització de l’Arenal Sound, tant del festival com de les zones d’afecció”, i ha ressenyat que cadascuna de les jornades durant la celebració del festival s’ha treballat de forma continuada per a mantenir tant les zones pròximes al festival com els carrers i places, en “condicions òptimes”.

Després de comprovar aquesta mateixa setmana els resultats i analitzant les dades de recollida “vull felicitar i agrair a totes les parts i deixar patent que ha sigut un dels millors anys quant als serveis de neteja posats en marxa per al festival, gràcies al treball conjunt i coordinat entre la mateixa empresa de l’Arenal Sound i els serveis municipals de Via Pública realitzats per FOBESA.

Actuacions de la Policia Local

Paral·lelament, Safont ha informat que la Policia Local de Borriana ha realitzat entre els dies 29 de juliol i 5 d’agost, 223 atencions telefòniques menys que en el mateix període de l’any 2018, la qual cosa confirma al seu judici “una tendència a la baixa durant els últims tres anys de celebració del festival”.

Sobre aquest tema, el cap de la comissaria de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, ha concretat que es van comptabilitzar un total de 978 atencions telefòniques a la Sala de Comunicacions 092/1.1.2., enfront de les 1.201 que es van registrar en 2018, la qual cosa suposa un descens del 18,57%.

De les 978 trucades telefòniques ateses en 2019, ha assenyalat l’intendent de la Policia Local, un total de 422 han requerit verificació o intervenció policial, xifra que representa un 43,15% del total de trucades, mentre que en 2018 en van requerir intervenció policial o verificació 515.

En conseqüència, ha detallat Català, enguany (2019) en el conjunt de Borriana, s’han realitzat 93 intervencions policials o de verificació menys, a requeriment ciutadà, que les registrades l’any 2018, i suposa un descens del 18% d’actuacions.

A més, durant el passat festival, segons ha detallat el cap de la Policia Local, s’ha registrat un descens del 4 per cent respecte a 2018 d’intervencions sanitàries, concretament un total de 71 intervencions sanitàries en llocs públics enfront de les 74 que es van realitzar en el mateix període de l’any 2018.

També s’ha comptabilitzat un descens de 144 denúncies de trànsit, ja que enguany es van interposar 243 denúncies i en 2018 en van ser 387, la qual cosa suposa una reducció del 37,2 per cent. De les 243 denúncies formulades 238 en correspon la possible sanció a l’Ajuntament, 4 a la Direcció General de Trànsit i 1 a la Conselleria amb competència en matèria de transports.

Aixi mateix, durant la passada edició de l’Arenal Sound s’han realitzat 180 controls preventius d’alcoholèmia, drogues i control de documentació duts a terme en vies de competència municipal.

Pel que fa a les intervencions de la grua, Català ha assenyalat que s’han incrementat les actuacions un 26,8 per cent, és a dir, 236 enfront de 186. Els vehicles retirats per infraccions de trànsit, enguany han sigut 159 pels 137 de 2018. Del quals, sense taxes 72 per 41 i immobilitzats 5 per 8 en 2018.

Finalment, l’alcaldessa ha volgut agrair als serveis sanitaris i a la Policia Local l’esforç i els serveis prestats per les seues actuacions en matèria de prevenció, control, mobilitat i seguretat viària durant el festival per a mantenir “tant la seguretat dels assistents com els drets dels veïns i veïnes de Borriana”.

Al mateix temps els ha felicitat perquè la capacitat d’organització i coordinació “augmenta cada any i és més efectiva” i ha ressaltat que el colofó va ser “el dispositiu especial d’eixida per a garantir la partida escalonada, la fluïdesa viària i que la jornada de partida es desenvolupara sense incidents”.

Últimas noticias

Contenido relacionado