domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’Alcora rep un premi a la mobilitat per la remodelació de la plaça Espanya

L’Ajuntament de l’Alcora ha obtingut el segon premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (SEMS) de la Comunitat Valenciana 2019, en la categoria de municipis de menys de 20.000 habitants, pel projecte de remodelació de la plaça Espanya i entorn.

L’alcalde, Samuel Falomir, ha rebut este matí el guardó de mans del Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en un acte emmarcat dins de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostinguda, celebrada a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre.

El primer edil ha estat acompanyat per la primera tinent d’alcalde, Ana Huguet, el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, i l’enginyer tècnic d’Obres Públiques de l’Ajuntament de l’Alcora, Javier Formentí.

El projecte premiat “està en sintonia amb una de les màximes prioritats del consistori, fer de l’Alcora un municipi sense barreres, on poder transitar amb major facilitat”, ha assenyalat Falomir, “un municipi que també avança en matèria d’igualtat, centrant l’atenció en aquelles persones amb problemes de mobilitat. Un municipi, en definitiva, amb un desenvolupament urbà que posa en primer pla a les persones i on millorar l’espai públic urbà com a lloc de la col·lectivitat cobra protagonisme, en benefici de tota la ciutadania”.

La plaça Espanya és un dels enclavaments més emblemàtics i significatius de l’Alcora. “Amb la seua remodelació hem aconseguit, entre altres objectius, millorar l’accessibilitat, optimitzar l’espai i potenciar la seua imatge. L’eliminació de barreres arquitectòniques ha suposat la millora de la mobilitat i la seguretat en la zona”, ha explicat l’alcalde.

Una de les actuacions escomeses ha consistit a dotar a la plaça i el seu entorn d’una nova pavimentació, compatible amb la coexistència de vianants i vehicles a motor, deixant les voreres i la calçada al mateix nivell i emprant diferents materials en la pavimentació per tal d’obtindre zones diferenciades.

Cal assenyalar que l’anterior paviment presentava un important estat de deterioració. A més, la nova pavimentació segueix la mateixa línia que els projectes executats en els últims anys als carrers del casc antic de la localitat, d’esta manera, s’ha unificat i millorat la seua imatge.

Un altre dels punts a destacar és el seu ‘semipeatonalització’. Així, un espai de la plaça anteriorment destinat a l’aparcament de vehicles, és ara una zona de relació social, per on els veïns i veïnes poden transitar o asseure’s en els bancs que s’han instal·lat.
A través d’este projecte, s’han renovat també els serveis, tals com les xarxes de proveïment i sanejament, que havien quedat obsolets a causa de la seua antiguitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado