martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’Alcora recorda que els menors de 16 anys no poden participar en els festejos taurins

Insisteixen que la normativa considera aquest fet com una infracció greu i comporta multes econòmiques de 601 a 30.000 euros.

Amb motiu de la celebració de les Festes del Crist, l’Ajuntament de l’Alcora ha recordat que no està permesa la participació de menors de 16 anys en els festejos de ‘bous al carrer’.

Únicament poden acudir com a espectadors. Així ho estableix expressament el decret 31/2015, de 6 de març, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament de festejos taurins tradicionals en la Comunitat Valenciana (article 36).

Segons recull la normativa en el seu article 91, la participació de menors de 16 anys en festejos taurins és considerada com una infracció greu, i consegüentment, pot ser sancionada, alternativa o acumulativament, amb multa de 601 a 30.000 euros i acumulativament fins a 300.000 euros.

L’alcalde, Samuel Falomir, ha fet una crida a gaudir de les festes amb responsabilitat i sentit comú: “Per al bon desenvolupament dels festejos, és necessari actuar amb prudència i acatar les normes”, d’aquesta manera “s’evitarà l’exposició de menors a situacions de perill, així com les sancions per l’incompliment del reglament”.

L’Alcora va donar el tret d’eixida a les seues celebracions el passat 16 d’agost, no obstant això, els actes taurins no començaran fins al dissabte 24, a les 17 hores, amb l’entrà de 6 bous braus de la ramaderia Lagunajanda. Es desenvoluparan fins al dissabte 31 d’agost.

Últimas noticias

Contenido relacionado