Més de 300 boixeteres, a la Fira del Mussol de L’Alcora

Este diumenge 13 d'Octubre el municipi celebra esta fira vinculada tradicionalment a la caça però que ara serveix també per trobades artesanals i actes lúdics

Fotos: Marta Ventura

Coincidint amb la Fira del Comerç local, i la del col·leccionisme, L’Alcora obre de nou les seues portes als visitants per celebrar la Fira del Mussol, una fira tradicional vinculada al món de la caça però a la que en esta ocasió se sumen altres activitats i esdeveniments com la VIII Trobada de boixeters i boixeteres que concentrarà més de 300 artesans d’encaixos vinguts de tota la Comunitat i de fora del territori valencià.

A les 10 hores s’obrin totes les parades participants i a les 10.30 s’inaugura oficialment per les autoritats i la Cort d’Honor. A continuació, es visita l‘exposició de bolets, organitzada per l’associació Alcorafunghi, i la VIII exposició de motos antigues, organitzada per la Penya Motorista l’Alcora.

Més tard, a les 12 hores, tindrà lloc la visita oficial de les autoritats a la VIII Trobada d’Encaix de Boixets, i a les 12.30 hores, s’entregarà els premis de la VIII Ruta Gastronòmica del Caragol, una de les apostes de dinamització dels establiments de restauració del municipi.

LA música arribarà a les 13 hores, amb la Rondalla de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Comte d’Aranda.

A la vesprada, a les 17 hores, es realitzarà una cercavila a càrrec de la Colla Gegantera de l’Alcora, i a les 17.30 hores, hi haurà xocolatada popular en l’encreuament entre l’avinguda Corts Valencianes i el carrer Músic Pere Moliner.

La clausura de la fira es durà a terme a les 19 hores. Durant tot el dia, dins de l’IES l’Alcalatén, es podrà participar en diferents activitats infantils com a castells inflables, tallers de treballs manuals i el parc d’aventura de Viunatura. I al llarg de tot el matí, la fira estarà amenitzada per l’associació cultural Dolçainers i Tabaleters l’Alcalatén.