martes, 25 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’Alcora crea la regidoria de Memòria Històrica

L’Ajuntament de l’Alcora està treballant en la creació d’una nova àrea municipal: la regidoria de Memòria Històrica. Estarà encapçalada per Ricardo Porcar i tindrà com a principal objectiu posar en marxa iniciatives relacionades amb aquesta matèria i treballar de manera coordinada amb institucions, associacions i altres entitats i particulars que puguen col·laborar i prestar assessorament al consistori sobre aquest tema.

Tal com ha avançat Porcar, una de les accions que es duran a terme serà l’habilitació de mecanismes per ajudar a les famílies alcorines que desitgen exhumar les restes dels seus antecessors enterrats en contra de la seua voluntat tant a la Vall dels Caiguts com en altres punts.

Segons les dades del Ministeri de Justícia, publicats recentment en premsa, l’Alcora és la tercera localitat de la província des d’on més trasllats es van fer a Cuelgamuros.

“És de justícia dignificar i reparar a les víctimes i a les seues famílies”. La retirada de les restes del dictador de la Vall dels Caiguts “és un pas molt important per a l’enfortiment de la democràcia i la memòria històrica”. Ara “cal seguir per aquest camí. És un deute històric que tenim”, ha assenyalat l’alcalde.

Falomir recorda que el Govern central ha anunciat recentment que facilitarà que totes les famílies amb sospites de tindre parents enterrats a la Vall dels Caiguts puguen identificar als seus familiars i recuperar les seues restes si així ho desitgen.

A més de l’assumpte de les exhumacions, s’abordaran altres temes i es posaran en marxa diferents iniciatives relacionades amb la Memòria Històrica.

L’equip de govern de l’Alcora està realitzant els tràmits corresponents per a la creació de la nova regidoria. Al respecte d’això, el primer edil ha avançat que aquesta setmana signarà el corresponent decret perquè ja puga entrar en funcionament.

Últimas noticias

Contenido relacionado