lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’alcaldessa exigeix a Costes que escometa ja els projectes promesos a Borriana per a la protecció del seu litoral

Maria Josep Safont transmet al Ministeri la seua indignació per ignorar les necessitats del municipi, qualificades en l'Estratègia com a prioritàries.

L’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, ha exigit en un escrit a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Foment que escometa ja els projectes promesos i previstos en una de les seues quatre Estratègies en què detalla les actuacions necessàries per a protegir i solucionar el problema d’erosió que pateix aquesta part del litoral.

Les actuacions pendents que reclama l’alcaldessa com a “imprescindibles” es detallen en l’Estratègia d’actuació del tram de costa comprès entre el port de Castelló i el port de Sagunt (Castelló sud). Concretament es tracta de la construcció de quatre espigons, la protecció de les goles, el reforç de diversos murs en la costa nord i fins i tot a la creació d’una platja a la Serratella.

Dels projectes, segons ha manifestat Safont, hi ha dos espigons que l’equip de govern municipal considera “urgents”. Un en forma de L al costat de la desembocadura del riu que proporcionaria la protecció que necessiten les Terrasses i el Port. L’altre, un espigó en el camí de les Tancades’, a l’abric del Port, que protegiria la zona de la Serratella i crearia una nova platja d’arena en la zona.

A aquests dos espigons, ja qualificats com a “prioritaris” en la pròpia Estratègia d’actuació, caldria sumar uns altres dos espigons exempts prevists, ha aclarit.

En la missiva dirigida a Costes, Safont ha donat compte de les reunions i trobades periòdiques mantingudes a Madrid durant tres anys perquè Costes realitzara les actuacions pertinents, i els ha urgit que adopten les mesures oportunes per a desenvolupar les actuacions previstes en l’estratègia “com més prompte millor” .

No obstant això, ha lamentat l’alcaldessa, les promeses i projectes incomplits han obligat el Consistori a contenir la regressió “com podem, per falta obres majors” i a assumir nombroses obres d’emergència per temporals com el de principis d’any que van danyar “greument” la zona.

També ha reprovat que en la resta de municipis, amb actuacions incloses en l’Estratègia, “excepte a Borriana”, s’estiguen realitzant actuacions.

Davant aquesta situació de “desatenció i abandó”, l’alcaldessa ha volgut transmetre la seua “indignació” per la sensació que ignoren les necessitats del municipi qualificades en l’estratègia com a prioritàries, i els ha retret “no haver ni tan sols iniciat la licitació de la redacció dels projectes necessaris per a iniciar les obres”.

Finalment, Safont ha mostrat la seua esperança que en la pròxima reunió a Madrid dels alcaldes i alcaldesses del litoral sud de la província amb la Direcció General, programada per al 4 d’octubre, “s’avance a fer realitat les actuacions previstes en el terme municipal de Borriana”.

Últimas noticias

Contenido relacionado