miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’alcalde de Vila-real ofereix al Consell col·laboració per a ampliar el parc públic d’habitatge

José Benlloch i el conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, acorden estudiar propostes com posar a la disposició sòl municipal per a la promoció d'immobles de la Generalitat.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, s’ha reunit amb el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, per a estudiar noves vies de col·laboració amb l’objectiu d’ampliar el parc públic d’habitatge a la ciutat i solucionar la problemàtica habitacional que existeix en el municipi.

Benlloch ha exposat al conseller d’Habitatge les accions que ha dut a terme l’Ajuntament de Vila-real “multiplicant els recursos en Serveis Socials des de 2011” per a donar resposta a les necessitats dels veïns i ha posat l’accent en les traves que ha tingut el consistori per a “adquirir habitatges per al parc públic, per totes les dificultats que la legislació del Govern del Partit Popular va posar a l’autonomia local”. Amb tot, ha anunciat que “finalment hem aconseguit una fórmula per a adquirir cinc habitatges pont que donaran resposta a les situacions de major emergència”. Segons l’alcalde, la compra d’aquests cinc habitatges es formalitzarà en qüestió de dues setmanes i seran els primers immobles que passen a formar part del parc públic d’habitatge municipal en la història de la ciutat.

A més, Benlloch ha plantejat al conseller Martínez Dalmau altres propostes com posar a la disposició de la Conselleria “solars municipals, convenis, o col·laboració per a gestionar l’adquisició de promocions d’habitatges que van quedar inacabades durant la crisi i que ara estan en mans dels bancs”. El primer edil considera que s’obrin moltes oportunitats per a col·laborar amb la Generalitat en aquesta matèria pel que ha instat a “posar-nos en marxa i que en breu puguem donar resultats i realitats en un tema tan delicat com l’habitatge”.

Per part seua, el vicepresident segon del Consell ha destacat el “esforç enorme” per part de l’alcalde de Vila-real per a “solucionar problemes que té la ciutat, especialment també en tema d’habitatge”. A més de ressaltar la “importància” de Vila-real com a segona ciutat de la província, el conseller també s’ha mostrat disposat a estrényer la col·laboració amb l’Ajuntament “per a fer real el dret constitucional a l’habitatge”. En aquest sentit, s’ha referit de forma especial a la necessitat de “destinar habitatges a les emergències habitacionals, en particular a aquelles derivades de casos de violència masclista” i ha mostrat la seua predisposició a estudiar la fórmula de la cessió de sòl públic municipal per a promocions d’habitatge de la Generalitat.

Després de la reunió celebrada a l’Ajuntament de Vila-real i a la qual també ha assistit el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, l’alcalde i el conseller d’Habitatge han participat en la campanya de recollida d’aliments solidaris a benefici de l’ONG Smara d’ajuda al poble sahrauí que s’ha celebrat en la plaça Major emmarcada en les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia.

Últimas noticias

Contenido relacionado