domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’alcalde de Vila-real clausura la jornada “Ocupa’t amb nosaltres”

L'alcalde, José Benlloch, clausura la jornada i felicita l'entitat pel seu treball continu des de 1990 per treballar per la innovació social i la inclusió.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha clausurat la jornada Ocupa’t amb nosaltres, amb la qual la Fundació Tots Units posa el tancament al programa que ha vingut desenvolupant juntament amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per a oferir formació i assessorament per a facilitar a dones de diferents col·lectius de risc la seua inserció sociolaboral.

El programa, de fons europeus i desenvolupat simultàniament a Castelló, Bilbao i Oviedo, ha atés un total de 74 dones, de les quals 61 han finalitzat el programa i 27 han aconseguit la inserció.

Benlloch ha destacat la tasca desenvolupada per la Fundació Tots Units des de la seua creació, en 1990. “Els objectius que van moure a constituir l’entitat continuen plenament vigents. Moltes vegades, les administracions pequem d’una certa fredor en la resposta a les necessitats socials. Afortunadament, a Vila-real comptem amb una sòlida xarxa d’entitats, amb les quals mantenim una aliança contínua des de 2011, que aporten eixa necessària humanització de l’atenció social.

Tots Units és un exemple d’això i una pionera en la innovació social, amb la creació de la primera empresa d’inserció de la província en els 90, Reciplana Recuperacions”, valora l’alcalde. En les taules de debat de la jornada han participat, entre altres, el subdirector general de programes de l’Institut de la Dona, Luis Simo; la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Comunitat Valenciana, María Such; o la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, a més del president de la Fundació Tots Units, Enric Reverter, i la seu gerent, Charo Castelló. Les jornades han comptat també amb testimonis de dones participants en el programa, que a Castelló s’ha centrat en l’obtenció de certificats d’auxiliar de comerç i d’auxiliar de neteja.

Últimas noticias

Contenido relacionado