martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’Ajuntament sol·licita la col·laboració ciutadana per a realitzar l’estudi de mobilitat urbana a Borriana

Les enquestes es troben disponibles fins al 15 de setembre, en la pàgina web de l'Ajuntament, en el Facebook, a l'app BurrianaConnecta i en paper en les dependències municipals.

La regidora de Transparència de Borriana, Maria Romero, demana la col·laboració de la ciutadania per a la realització del diagnòstic de l’estudi de mobilitat urbana de la ciutat amb el propòsit que siga “el més precís possible i puga respondre a les vertaderes necessitats dels veïns i les veïnes, així com els seus punts forts i les seues mancances”.

Així, des de les regidories de Transparència i d’Urbanisme estan impulsant una enquesta ciutadana que estarà activa fins al 15 de setembre, i els resultats del qual serviran per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), una iniciativa emmarcada en la primera fase del PMUS i que forma part de l’objectiu estratègic 45.1 de l’Estratègia Edusi del fons europeu.

Aquesta iniciativa respon a un dels punts programàtics del ‘Govern per Borriana’ signat pels dos grups polítics del govern municipal.

L’objectiu, ha assegurat Maria Romero és obtenir una “anàlisi de la mobilitat actual en el municipi per a després tenir un diagnòstic precís” i per a això es realitzen unes enquestes amb la finalitat de conèixer “els principals hàbits de desplaçament quotidians en el municipi de Borriana”.

Les enquestes es troben disponibles fins al pròxim 15 de setembre, en la pàgina web de l’Ajuntament de Borriana, en el Facebook, l’app BurrianaConecta i, en paper, en les dependències municipals. A més, amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’administració, la Regidoria de Transparència, facilitarà també enquestes a les diferents associacions del municipi com a canal de contacte directe amb la ciutadania.

Maria Romero ha indicat que l’enquesta és totalment anònima i s’ha calculat un temps aproximat de 5 minuts per a la realització d’aquesta, “intentant que siga el més completa i senzilla possible i que no resulte pesada”.

Per a respondre l’enquesta la ciutadania pot accedir a l’enllaç que apareix en la mateixa web municipal, burriana.es, en un bàner en la part esquerra (ENQUESTA SOBRE MOBILITAT), o bé fer-ho a través de l’aplicació mòbil borrianaconnecta, dins de l’apartat @governe obert que pot descarregar-se de forma gratuïta en el Playstore.

Cal recordar que el mes de maig passat es va adjudicar el contracte de redacció del “Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Borriana” cofinançat pel fons europeu de desenvolupament regional en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020, a l’empresa ENGITEC PROJECTES D’ENGINYERIA S.L., per un import de 34.935,61 euros.

Sobre aquest tema el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis ha manifestat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible és un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu “millorar l’accessibilitat de les zones urbanes i oferir una mobilitat i un transport sostenible i d’alta qualitat”.

Amb això, ha assegurat Arnandis, “pretenem millorar la qualitat de vida de les persones, recuperant els espais públics per als vianants, millorar la seguretat viària i combatre la sinistralitat”.

També es pretén segons ha explicat el responsable d’Urbanisme, adequar l’accessibilitat a serveis, usos urbans i equipaments per a tots els col·lectius.

Al mateix temps amb el Pla es vol impulsar i incentivar els vehicles menys contaminants i fomentar l’ús d’energies netes i renovables, “i aplicar les Noves Tecnologies en la gestió de la mobilitat, reduint les emissions de gasos contaminants, el nivell de soroll i el consum energètic basat en combustibles fòssils”, ha precisat.

Últimas noticias

Contenido relacionado