martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’Ajuntament de Castelló millorarà la seguretat viària i l’accessibilitat en la plaça Pare Jofre

Es construiran passos de vianants elevats i s'ampliaran les voreres, com demandaven els veïns de la zona

L’Ajuntament de Castelló millorarà la seguretat viària i l’accessibilitat en la plaça Pare Jofre, que limita amb l’Hospital Provincial, materialitzant així un dels projectes demandats per la ciutadania a través dels pressupostos participatius corresponents a l’any 2018. La iniciativa està actualment en fase de contractació per a valorar les ofertes presentades en el procediment de licitació pública obert. El projecte té un pressupost de 85.184 euros i un termini d’execució de sis setmanes.

“Aquest tipus d’actuacions faciliten el trànsit de vianants i eviten situacions de perill i, juntament amb els treballs que estan realitzant les brigades d’accessibilitat del consistori, són una mostra del nostre compromís per aconseguir una ciutat més amable, accessible i inclusiva”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Jorge Ribes. En aquest sentit, l’edil de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, ha assegurat que “amb l’execució d’aquest projecte se solucionarà un problema per als veïns i veïnes de la zona, facilitant el pas d’un extrem a l’altre del carrer i millorant la seguretat”.

El projecte veïnal presentat per a executar a través dels pressupostos participatius justificava la necessitat de millorar la seguretat viària en la plaça Pare Jofre davant la falta de més passos de zebra que faciliten l’encreuament d’una vorera a l’altra, trobant-se els existents en els extrems d’aquesta plaça. Per aqueix motiu, es va sol·licitar que els passos anaren elevats, ja que els vehicles aconsegueixen altes velocitats en aquesta zona. I així ho contempla el projecte definitiu dirigit pels tècnics municipals.

Les obres consistiran a millorar la seguretat viària mitjançant la formació de passos de vianants elevats i de les denominades orelles en les interseccions de la plaça amb la resta de carrers adjacents. Aquestes són ampliacions de les voreres en els encreuaments, que afavoreixen el trànsit de vianants i al mateix temps redueixen els perills als quals aquests s’exposen cada vegada que creuen la calçada.

A més, la millora de l’accessibilitat es farà mitjançant l’adaptació dels encreuaments per als vianants de calçada a la normativa d’accessibilitat actual Ordre VIV/561/2010, d’1 de febrer, per la qual es desenvolupa el document tècnic de condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés i utilització dels espais públics urbanitzats.

Últimas noticias

Contenido relacionado