martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Ajuntament i Diputació de Castelló aconsellen els ciutadans les vies per seguir les alertes per pluges

La web https://inforatge.com/meteo-castello, a més del canal de l'Ajuntament, @AjuntCastello, on s'informarà de tots els canvis i actuacions, i els Twitter @GVA112 i @AEMET_CValencia en són les principals vies

Davant la previsió d’Aemet, pel risc de pluges que ha establit en tot el litoral de la provincial de Castelló l’avís de nivell taronja per risc, la Diputació de Castelló està alertant i difonent informacions entre la població perquè sàpien per quines vies informar-se en tot moment durant la jornada d’este dimarts.

Es recorda també que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit la situació de preemergència per pluges nivell taronja en tot el litoral de la província el que implica que estem en situació de “seguiment de la preemergència i que, des de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, s’han activat els corresponents procediments i donat avís als dispositius de Bombers, Policia Local i Protecció Civil per a estar preparats en cas que s’haja d’activar el Pla Territorial Municipal enfront d’Emergències de Castelló.

No obstant això, la previsió actual, segons s’indica des de l’Ajuntametn de Castelló, “és que no es tractarà d’una previsió generalitzada de pluges persistents i abundants. Des del gabinet de premsa del consistori s’informarà de les actuacions previstes en funció del nivell de preemergència i de la previsió de pluges”.

Recomanem seguir els següents canals d’informació:
@GVA112 Centre de Coordinació d’Emergències (estableix nivells d’alerta i recomanacions)
@AEMET_CValencia
@AreaSeguridadCS Àrea de Seguretat i Emergències de l’Ajuntament de Castelló. Amb informació actualitzada en l’àmbit local.
La web https://inforatge.com/meteo-castello amb informació a l’instant sobre pluges recollides en les diferents estacions de Castelló, a més del canal de l’Ajuntament, @AjuntCastello, on s’informarà de tots els canvis i actuacions.

@siab_castellon  Consorci Provincial de Bombers de Castelló

Dispositiu especial Consorci Provincial de Bombers de Castelló 

La Diputació, amb això, té operatius els 4 parcs de bombers professionals de la província situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, a més dels 5 parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena del Cid, Benassal, Morella i Atzeneta, en els quals estan disposats un total de 26 camions autobomba, donats suports per 52 equips d’acovardeixi dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. És important destacar que entre les electrobombes hi ha 2 que tenen capacitat per a acovardir un gran cabal d’aigua i 1 especialitzada en l’acovardeixi de sòlids i fangs. El dispositiu inclou a més 15 camions autobomba de les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana que estan assignades al Consorci Provincial de Castelló.

El CPBC també té activades la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) i la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) amb efectius distribuïts pels 4 parcs de bombers professionals.

La Unitat de Rescat Aquàtic disposa de:

– 1 vehicle de remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat amb material per a escometre qualsevol rescat en terra o mar.

– 2 embarcacions zodíac de rescat en baix calat.

– 3 motos aquàtiques de rescat.

– 5 pots de rescat en zona d’aigües estancades.

– 3 embarcacions semirígides bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Orpesa i Borriana.

Igualment es troba operativa la Unitat de Maquinària i Logística (UML) per a reforçar els dispositius de bombers. Compta amb maquinària pesada i equips d’acovardeixi de gran cabal. També pot actuar després de les pluges en zones en les quals hi haja infraestructures danyades.

La UML disposa de:

– 3 pales frontals carregadores.

– 1 pala mixta.

– 3 camions polivalents amb grua.

– 3 tractors amb calaix tralla.

– 1 rul·lo compactador i equipament auxiliar.

A més s’ha activat una unitat de voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló amb disposició per a actuar de forma immediata com a suport logístic del dispositiu dels bombers.

Consells per a la població

Les previsions meteorològiques poden sofrir canvis, per la qual cosa recomana a la població que estiga al corrent a través dels mitjans de comunicació i d’AEMET i GVA112 de la informació del temps i dels possibles avisos que puguen realitzar-se.

Ha d’evitar-se la conducció per carretera i en cap concepte es travessaran zones que estiguen inundades, llits i barrancs. Tampoc és oportú programar activitats de muntanyes, especialment en les zones pròximes als llits dels rius i barrancs.

Dins de la llar, és important revisar les canalitzacions i baixants, així com assegurar-se que els desguassos de terrasses exteriors estiguen nets per a evitar acumulacions d’aigua. En cas d’emergències, ha de dir-se immediatament al 112.

Últimas noticias

Contenido relacionado