miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Xarxa pels Bons Tractes organitza actes contra la violència de gènere

Amb motiu del 25 Novembre: Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere.

Per segon any consecutiu, diverses associacions feministes de Castelló, integrades en la Xarxa pels Bons Tractes, organitzen, en col·laboració amb el SIO (Servei de Igualtat d’Oportunitats) de l’Ajuntament de Castelló, una sèrie d’activitats, amb motiu del 25 de Novembre, Dia de la Lluita contra la Violència de Gènere.

L’objectiu és sensibilitzar sobre la violència que pateixen les dones en esta societat patriarcal. Rebutjar comportaments masclistes i lluitar per la igualtat entre dones i homes, adoptant comportaments que modifiquen hàbits i conductes intolerables cap a les dones i xiquetes. Fer visible els quotidians micromachismos i obrir els ulls a la igualtat entre totes les persones.

Les accions, que donaran principi a principis del mes de novembre, culminaran amb una jornada reivindicativa el divendres, dia 22 al Parc Ribalta (Passadís dels Arts). Durant aqueix divendres, hi haurà tallers de micromachismos, crochet, confecció de pancartes, microrelatos, photocall, jocs, així com diverses activitats lúdiques, de sensibilització, conscienciació i reivindicatives obertes a tot el públic.

Prèviament, la Xarxa pels Bons Tractes, formada per les associacions de dones: Adona’t; 8 de Març; Liceu de Dons i Reinventhadas ha programat diferents accions a partir del dimarts, 5 de novembre, com a conferències, tallers de teatre, cineforum, documentals, Visites guiades al Museu de Belles arts, amb una mirada violeta i exposicions.

Esta iniciativa, que es duu a terme per sisé any consecutiu, compta amb la col·laboració de més de 30 associacions de Castelló i nombrosos alumnes i alumnes d’instituts d’ensenyament secundari de Castelló. Les activitats programades estan obertes a tota la població. L’organització convida a participar en la manifestació el dilluns, 25 de novembre, que partirà de la Plaça Mª Agustina a les 19 hores i conclourà en la Plaça Major, amb la lectura del manifest i la posterior actuació de “Veus Atrevides”

Últimas noticias

Contenido relacionado