martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

La VII Fira de la Tomata de Penjar ja es viu a Alcalà de Xivert

Durant el cap de setmana, a l'oferta de productes del camp i artesania se sumen les Jornades Gastronòmiques de la Tomata de Penjar, concursos, showcookings, tastos i activitats de conscienciació mediambiental.

Alcalà de Xivert ha inaugurat aquest matí la VII Fira de la Tomata de Penjar que s’ha convertit en referent, dins de la província, quant a fires dedicades a productes artesans i agrícoles. La gran protagonista és la tomata de penjar d’Alcalà, reconeguda amb la Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana i que forma de Castelló-Ruta de Sabor, i que pot adquirir-se directament als productors en la fira. Els estands expositors es completen amb una variada oferta en productes artesanals i de proximitat, comerços locals, oficis tradicionals i col·lectius del municipi.

La fira ha quedat inaugurada per les festeres i autoritats entre les quals, enguany, han estat representants de la ciutat francesa de Forcalquier, germanada amb Alcalà de Xivert. L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “gràcies a l’esforç de productors, empreses comercialitzadors i les institucions, la tomata de penjar és cada vegada és més coneguda i es consumeix més i això és mèrit dels nostres productors i empresaris que treballen molt i molt bé per a la tomata de penjar d’Alcalà s’òbriga mercat i desperte interés en tots els que ens visiten aquests dies”.

La fira es completa amb l’Espai Gastronòmic on tindran lloc els showcookings i demostracions gastronòmiques, a càrrec d’experts i cuiners. A més, els visitants a la fira poden conéixer també el patrimoni local d’Alcalà, amb visites a l’església de Sant Joan Baptista i al campanar i exposicions a la Casa Abadia, a càrrec de la Associació El Bonsai Gaspatxer, i a la Casa de la Cultura, a càrrec de Amics de Maihardt. Com a novetat enguany s’han incorporat concursos de llançament d’os d’oliva i d’allioli –que tindrà lloc demà diumenge-. També s’han incorporat activitats dedicades a conscienciar sobre la cura al medi ambient, amb l’estand “Buscamarrons”, sobre el reciclatge selectiu de matèria orgànic i el taller “El plàstic no és fantàstic”.

A nivell gastronòmic, la Fira es trasllada també als tretze restaurants i bars d’Alcalà i Alcossebre amb menús dedicats a la tomata de penjar.

Últimas noticias

Contenido relacionado