miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

La VII Fira de la tomata de penjar d’Alcalà fa créixer la venda fins als 5.500 quilos

Nou rècord de vendes per part dels productors locals i multitudinari èxit d'actes nous com el concurs d'allioli.

La VII Fira de la tomata de penjar d’Alcalà de Xivert s’ha tancat amb un nou rècord de vendes de tomata de penjar: els productors locals han quantificat en 5.500 quilos la quantitat de tomata de penjar que han adquirit els visitants en els llocs de venda directa de la fira.

La regidora de Cultura, Maria Agut, ha destacat que “estem satisfets perquè, un any més, hem aconseguit augmentar la quantitat de tomata venuda el que demostra que aquest producte és cada vegada més valorat i moltes persones visiten aquesta fira pel reclam que suposa poder comprar-lo directament als productors locals”. A més de l’apreciada tomata de penjar, a la fira han pogut comprar-se altres productes de proximitat com oli, vi, formatges o pa i pastes tradicionals, a més d’una variada oferta a càrrec de comerços i associacions locals.

Els concursos de llançament de pinyol d’oliva o d’allioli, novetat d’aquest any, han generat molt interès omplint la plaça de l’Església d’un nombrós públic. A més, com cada any, s’han celebrat els showcookings, a l’Espai Gastronòmic, i els restaurants i bars d’Alcalà i Alcossebre han ofert menús temàtics amb tomata de penjar, el que els ha suposat una important afluència de clients durant tot el cap de setmana. En molts casos, aquests restaurants seguiran oferint el menú a base de tomata de penjar durant tot el mes d’octubre.

Últimas noticias

Contenido relacionado