martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Vall d’Uixò i Morella signen un conveni de col·laboració turística

Ambdós ajuntaments van acordar a Fitur aquesta acció per a promocionar conjuntament aquestes destinacions turístiques.

L’ajuntament de la Vall d’Uixó i l’ajuntament de Morella han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promocionar ambdós destins turístics.

Aquestes dues localitats es troben entre les més destacades a nivell turístic de la província de Castelló i tenen una oferta complementària. D’aquesta manera, aquest conveni marca algunes pautes per a l’intercanvi d’informació, així com per a realitzar paquets turístics conjunts. Cal recordar que aquest acord es va anunciar durant la celebració de Fitur al mes de gener.

Així, el Saló de Plens de l’ajuntament de Morella ha reunit a l’alcalde d’aquesta població, Rhamsés Ripollés, i l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, per a l’acte de signatura. Així, el primer ha destacat que “sumar dos destins turístics tan importants ens ha de fer més competitius a l’hora de realitzar accions promocionals, així com fomentar l’intercanvi de visitants entre ambdues localitats”. L’edil ha afegit que “tant el conjunt arquitectònic de Morella, com les Coves de Sant Josep a Vall d’Uixó, són referents turístics de tota la Comunitat Valenciana amb molt de potencial i amb aquesta col·laboració busquem continuar creixent”.

Per la seua banda, Baños ha assenyalat que Morella “ha treballat molt bé la seua marca turística, que hui en dia és molt potent i reconeguda” i la Vall d’Uixó compta amb “un recurs únic com les Coves de Sant Josep”. Per això “esta col·laboració ens beneficiarà mútuament, perquè compartim públic objectiu i nínxol de mercat i perquè estem convençuts que si sumem esforços i creem sinergies som més competitius i atractius, oferim un millor producte turístic i noves experiències a un turista cada vegada més exigent”.

Morella és un destí turístic amb un patrimoni històric, cultural i arquitectònic molt important on el principal monument és el seu Castell, el qual aquest any 2019 ha aconseguit arribar al milió de visitants. A més, aquesta ciutat compta altres emplaçaments de rellevància com són les pintures rupestres de Morella la Vella, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO, així com activitats esportives i d’aventura com el parc Saltapins o les moltes rutes senderistes i de BTT que recorren el seu terme municipal.

La Vall d’Uixó està realitzant en els últims anys un important esforç per ampliar i diversificar la seua oferta turística, més enllà de les Coves de Sant Josep, que rep vora 200.000 visitants anuals i que viu un procés de modernització amb la renovació de la il·luminació led i l’aplicació de les tecnologies i amb l’engegada de projectes innovadors com Singin’ in the cave o l’espeleokayak. A més s’està potenciant el relat turístic del Camí de l’Aigua, que posa en valor el patrimoni històric i cultural de la ciutat; i les activitats en la natura, amb la senyalització i recuperació, per exemple, de la Senda de la Ruta XYZ o la Senda de Quistel.

Últimas noticias

Contenido relacionado