martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Vall d’Alba es converteix en la capital taurina de la província amb el tradicional tancament de 6 bous

Centenars d'afeccionats taurins de tota la província han corregut davant de sis bous salvatges en el tancament que s'ha celebrat a la Vall d'Alba.

Centenars d’afeccionats taurins de tota la província han corregut davant de sis bous salvatges en el tancament que s’ha celebrat a la Vall d’Alba. Una carrera emocionant que ha marcat el vertader inici d’un programa de festes que suma més de 70 festejos que es desenvoluparà fins diumenge que ve.

Els sis bous de la Llacuna van emprendre l’eixida poc després de les 12 hores, i ho van fer a tota velocitat, des del rotlle, situat al carrer Major. El recorregut va ser el mateix de les edicions anteriors, sumant quasi un quilòmetre de distància. Es tracta d’un circuit que, malgrat les fortes mesures de seguretat adoptades, ha presentat punts de gran rapidesa i visibilitat, com la recta de més de 800 metres coincidint amb l’avinguda Castelló.

El final de la carrera va tindre lloc en la plaça de bous valldalbense, ja que cal recordar i subratllar que la Vall d’Alba és l’únic municipi de la província que celebra uns tancaments que acaben en una plaça de bous.

Durant el trajecte, els astados van demostrar la seua casta i els mossos han exhibit la seua valentia, corrent davant dels animals i protagonitzant escenes de gran emoció encara que, afortunadament, va finalitzar sense el més mínim incident. Això sí, cal destacar que un dels bous es va quedar ressagat el que va provocar un final especialment intens del tancament.

El tancament de salvatges era, sense cap dubte, un dels plats forts de les festes patronals de la Vall d’Alba i no ha decebut a ningú. De fet, i per a animar més als afeccionats, al llarg de tot el dia d’ahir s’han succeït diverses proves de bous salvatges, així com un `bou embolat´ amb caps de bestiar no solament de la Llacuna, sinó també de les ramaderies Germans Bellés i Bous de la Ribera.

L’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina, assegura que en el programa de les festes patronals “comptem amb tot tipus d’exhibicions de bous per a delit dels afeccionats de tota la província” i recorda que dilluns que ve, dimarts i dissabte “celebrarem noves exhibicions de bous salvatges”.

Últimas noticias

Contenido relacionado