martes, 10 septiembre 2024

Noticias de Castellón y provincia

La tecnologia, ingredient clau de l’èxit del refugi antiaeri de Castelló en el primer any d’obertura

L'espai suma més de 30.000 visitants i funciona com a "escenari cultural que esgota les localitats amb cada nova proposta".

El Refugi Antiaeri de Castelló, situat en la Plaça de Tetuan, compleix el seu primer aniversari celebrant l’èxit que suposen les més de 30.000 persones que l’han visitat des que obrira les portes com a espai expositiu. L’enclavament ostenta així el rècord de visites de les cinc seus que formen part del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC).

La regidora de Cultura i Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, ha destacat que el projecte ha suposat “la suma d’esforços polítics, socials i veïnals per a posar en primera pàgina uns episodis de la nostra història que no podem oblidar i que hem volgut acostar a la noves generacions a través dels materials gràfics i audiovisuals dels quals disposem”. Respecte als múltiples usos de l’espai, Ruiz ha celebrat el fet que “la ciutat ha guanyat un nou escenari cultural que esgota les localitats amb cada nova proposta d’agenda”, un fet que “evindencia l’interés que desperta aquest refugi”.

Per la seua part, la responsable del projecte museístic i actual directora del MUCC, Ana Meseguer, explica que el seu objectiu era aconseguir que “la visita al Refugi fora tota una experiència per a l’usuari”. I ho han aconseguit gràcies a l’aplicació dels recursos tecnològics: “són fonamentals per a generar aquesta visita experiencial, perquè ens permeten crear sensacions i transmetre sentiments”. Alguns d’aquests exemples són l’efecte sonor d’avions i bombes caient que s’escolta en baixar la llarga escalinata d’entrada a l’espai o la peça audiovisual projectada en un dels seus murs voltats amb testimonis de persones que van viure els bombardejos.

La responsable de la dotar tecnològicament aquest centre d’interpretació i implantar l’equipament necessari per a la seua posada en valor va ser l’empresa Nunsys. “Som especialistes a aplicar la tecnologia més innovadora als projectes museístics perquè expliquen històries que sorprenguen i emocionen el visitant”, argumenta Antonio Cardona, responsable de l’àrea audiovisual de la companyia.

La reobertura del Refugi Antiaeri es va aconseguir després de 10 mesos d’exhaustius treballs de rehabilitació per part de l’Ajuntament de Castelló a través de la Regidoria de Cultura, la qual va invertir més de 160.000 euros en la recuperació i museización per a mostrar la crueltat de les guerres i les seues conseqüències, amb l’objectiu de contribuir a la consolidació de la cultura de la pau.

Últimas noticias

Contenido relacionado