martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La tardor arriba a l’Alcora amb una completa agenda cultural

L'Alcora acollirà tres importants fires: la tradicional Fira del Mussol, la XV Fira del Comerç i la I Fira d'Antiguitats i Col·leccionisme.

La tardor porta a l’Alcora una agenda cultural molt completa. La regidora de l’àrea, Ana Huguet, acompanyada per l’alcalde, Samuel Falomir, ha presentat este matí la programació per als pròxims mesos, que inclou propostes molt variades, entre les quals s’inclouen actes tradicionals, concerts, fires, jornades medievals, cicles musicals, cinema, teatre, etc.

“L’Alcora, com diu el nostre eslògan, està molt viva” ha destacat Huguet. La responsable de Cultura ha expressat, a més, el seu desig que “veïns, veïnes i visitants participen i gaudisquen de les activitats programades”.

Els actes comencen esta setmana, concretament el dissabte 28, amb la celebració del III Comboi de Danses, el XXV Concurs de Reclam de Boca i la festa de commemoració del 390é aniversari de l’església de Sant Miquel de la Foia.

El mes d’octubre arrancarà amb la segona edició del Gelafest, que se celebrarà del 4 al 8 d’octubre i la VIII Trobada de Gegants i Cabuts, que tindrà lloc el 5 d’octubre. També a l’octubre, entre altres iniciatives, començarà un nou cicle de cinema, que es prolongarà fins a desembre, i se celebrarà el “VIII Encuentro de Encaje de Bolillos”. Així mateix, l’Alcora acollirà 3 importants fires: la tradicional Fira del Mussol, la XV Fira del Comerç i la I Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme.

A més, cal destacar la celebració, del 18 al 27 d’octubre, de la desena edició del reconegut cicle musical i artístic Ultrasons- Músiques en vibració.

Acomiadaran el mes, actes com la V Trobada de Rondalles Tradicionals i una xerra-col·loqui a càrrec de Jorge Fajardo.

La presentació de la XVII Mostra de Teatre Amateur, que tindrà lloc el dia 2, marcarà l’inici dels actes programats per al mes de novembre. La Mostra se celebrarà els dies 16, 23, 30 de novembre i 7 de desembre.

Al-Qüra Medieval, la celebració de Santa Cecilia i el concert de la Banda Jove de l’Alcora i la de Sant Joan de Moró són la resta d’esdeveniments que es desenvoluparan el penúltim mes de l’any.

I al desembre, entre altres iniciatives, tindrà lloc la segona edició del Concurs de Curtmetratges de l’Alcora-ALCURT 2019, la presentació de l’associació ‘Mudart. Viu l’escena’ i el concert de Nadal de l’Agrupació Musical l’Alcalatén.

Huguet ha destacat la implicació de les associacions locals: “A l’Alcora comptem amb associacions molt actives que organitzen nombroses i interessants propostes al llarg de l’any”.

L’associació juvenil JDB, Joves per l’Alcora, l’Agrupació Musical l’Alcalatén, La Font d’Aixart, la Colla Gegantera de l’Alcora, la Rondalla l’Alcalatén, Tiranta Teatre, Mudart, Amics de la Numismàtica i el Col.leccionisme, Amics del Parany, l’associació de bolilleras ‘La Alcorina’, el Club Taurí… “són algunes de les associacions que contribuiran a enriquir l’agenda cultural durant els pròxims mesos”.

Últimas noticias

Contenido relacionado