miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La ‘Nit d’Impaciència’ inicia les festes d’Orpesa

La reina de les festes, Victoria Goméz, i les seues dames van donar començ a les celebracions des del balcó de l'Ajuntament.

Multitud de veïns i visitants, així com diverses colles del municipi costaner, s’han concentrat a les portes del consistori per a assistir a aquest esdeveniment que suposa una de les novetats del programa d’aquesta edició. El llançament de 55 carcasses, que ha servit per a commemorar el 55é aniversari de la Verge de la Paciència, ha donat pas al repartiment de les cintes commemoratives a tot el públic assistent; unes polseres que, prèviament, van ser beneïdes en la plaça Major, on el sector 5 va rebre a la seua patrona per a mostrar-li la seua devoció.

I els actes solemnes van donar pas a l’animació. I és que la música es va instal·lar en la plaça Espanya amb el primer dels dos ‘tardeos‘ d’aquestes festes en el qual la Regidoria de Festes va apostar per un tribut al grup Mecano, que va fer recordar al multitudinari públic alguns dels més reeixits temes d’aquesta banda dels anys 80. La festa va continuar fins a la matinada amb l’actuació de Dirty Noises Dj Set, que va posar el punt final a una intensa i animada jornada.

Homenatge a les mestresses de casa

La jornada del divendres es va iniciar al matí amb la missa per a celebrar el 29é aniversari de l’associació de les mestresses de casa Orobexa a l’església de Sant Jaume, fins on van desfilar des de l’Ajuntament la reina, dames i acompanyants, així com l’alcaldessa, María Jiménez, la regidora de Festes, Jennifer Casañ, i diversos membres de la corporació municipal. Posteriorment, les integrants de l’entitat van gaudir d’un menjar de germanor en un dels restaurants del municipi.

Els actes continuaran el dissabte a la vesprada amb el Pregó de festes, que tindrà la participació de municipis veïns, associacions locals, així com les reines i dames des de l’any 1965. A la nit, a les 21.00 hores, es procedirà, tal com mana la tradició, a la baixada de la imatge de La nostra Senyora la Verge de la Paciència fins a l’església de Sant Jaume, on romandrà fins al diumenge.

Últimas noticias

Contenido relacionado