domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La mesa tècnica aborda la regulació de les tavernes de Vila-real

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reunit este matí a la mesa tècnica de coordinació per a l’adaptació de la normativa a la nova realitat social que ha suposat la zona de tavernes a Vila-real, amb l’objectiu de traslladar-los els resultats del primer esborrany preparat per l’advocat extern i continuar avançant cap a una proposta consensuada per a una nova regulació de l’activitat dels locals del carrer Pare Molina.

La mesa tècnica, formada per l’alcalde, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i membres del departament jurídic, Policia Local, Urbanisme, Sancions i Sanitat, ha debatut per al voltant de dues hores sobre les diferents opcions plantejades per l’informe extern, que a partir d’ara es treballaran en els diferents departaments per a l’elaboració d’una primera proposta a traslladar tant als locals com als veïns de la zona.

“És un tema molt complex, sobre el qual, evidentment, poden haver-hi opinions molt dispars, però, després de la reunió de hui, podem dir que entre els tècnics municipals hi ha ja un cert grau de consens entorn de la proposta a plantejar, en la línia del que ja apuntava l’informe extern de modificar les nostres actuals ordenances de terrasses i de convivència ciutadana per a adaptar-la la normativa municipal a una realitat social que no existia fins ara, com és la del tardeo i les tavernes. Una nova regulació que done resposta a esta realitat també nova i que permeta compatibilitzar l’activitat i la convivència en la zona de Pare Molina”, assenyala Benlloch. A partir d’ara, una vegada traslladat l’esborrany a la mesa tècnica, els diferents departaments municipals incorporaran les seues propostes.

“Del que es tracta ara és d’articular el contingut d’esta modificació de les normatives en una primera proposta, que l’advocat portarà als locals i veïns per a tractar de consensuar una nova regulació de l’activitat en la zona”, agrega el primer edil.

“El tardeo i la zona de tavernes han sorgit fa a penes dos anys a Vila-real i s’han anat consolidant com una activitat d’oci reflectisc de la ciutat viva i dinàmica que som. Però, com tota nova activitat, genera distorsions per a les quals, dia a dia, tractem de buscar equilibris que garantisquen la convivència. Hem estat treballant en esta qüestió des de fa molt temps, contractant a un advocat extern perquè analitzara la situació i presentara una proposta jurídic-tècnica. Esta proposta va arribar fa poc més d’una setmana i hui l’hem debatuda amb els responsables tècnics que treballaran, des de ja, en l’elaboració d’una primera proposta”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado