martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La meningitis que va causar la mort al veí de Castellfort va ser provocada per listèria i no per una rabosa

Se li va realitzar una punció lumbar i l'examen microbiològic va determinar que la meningitis estava provocada per listèria. El pacient va empitjorar, va ser ingressat en la UCI i finalment va mori

La Conselleria de Sanitat ha aclarit aquest divendres que la meningitis que va causar la mort a un veí de Castellfort (Castelló) va ser provocada per listèria i no per la mossegada d’una rabosa, tal com havia notificat prèviament aquest departament amb la informació facilitada per l’Hospital General.

Així, Sanitat ha informat que, després de verificar tota la informació relacionada amb el cas, la direcció de l’Hospital General de Castelló ha aclarit que la defunció d’aquesta persona no guarda relació amb la mossegada d’un animal salvatge (rabosa), com s’havia avançat prèviament.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que es tracta d’un pacient que va acudir a l’Hospital General de Castelló amb un quadre de “confusió mental”, al que es va derivar a Neurologia, on ja va ser diagnosticat de meningitis.

Se li va realitzar una punció lumbar i l’examen microbiològic va determinar que la meningitis estava provocada per listèria. El pacient va empitjorar, va ser ingressat en la UCI i finalment va morir.

Sanitat ha explicat que, encara que durant l’avaluació mèdica el pacient i la família van comunicar haver sigut mossegat dies abans per una rabosa, es va descartar que fora la causa de la infecció. De la mateixa manera, es va determinar que es tractava d’un cas aïllat de listeriosi que no té relació amb el brot d’Andalusia.

La Conselleria ha recordat que casos de listeriosi es produeixen tots els anys de manera aïllada, per la qual cosa no es consideren brots.

Últimas noticias

Contenido relacionado