La Llosa viurà les seues festes patronals del 31 d’agost al 8 de setembre

La Llosa ultima els preparatius per a les festes patronals en honor a Sant Felip Neri i Sant Isidre Llaurador. Divendres que ve 23 d'agost s'inicia la Setmana Cultural. I del 31 d'agost al 8 de setembre es viurà la Setmana Taurina

La Setmana Cultural

La proclamació de la reina de les festes, Sara Gabaldá Cebriá, i la seua cort d’honor integrada per Judith Cebriá Padrón i les xiquetes i xiquets Sofia Durá Docón, Laura Sanz Daniel, Iris Melchor Giménez i Esteban Melchor Paun marcarà la jornada del divendres. Serafín Serrano Marín exercirà de mantenidor d’un acte que comptarà prèviament amb la recepció d’autoritats a l’Ajuntament.

El dissabte tindrà lloc el concurs de pesca a la platja, el dia de la bicicleta amb passeig fins a la platja i esmorzar, i les paelles al parc del Xop. Un parc aquàtic patrocinat per FACSA, el duo Paco Peña i la festa de l’espuma continuaran la festa.

Quant al diumenge, toca campionat de petanca i demostració de pesca en la modalitat de Rall. Finalment, tindrà lloc el concert de la Unió Musical Sant Felip Neri de La Llosa i l’Associació Cultural Amics de la Música de Sant Joan de Moró.

El dilluns 26 s’inaugurarà l’exposició “Temps d’objectes animats: una mirada al teatre des de dins” a la Casa de la Cultura que compta amb el patrocini de la Diputació de Castelló. A més, després tindrà lloc la Marxa nocturna pel terme. A la tornada hi haurà sopar de pa i porta a l’Edifici Polifuncional.

Si parlem del dimarts, els jocs seran protagonistes. Campionat de frontó, de parxís i guinyot centraran l’atenció. A més a la nit s’ha programat un espectacle de titelles a la plaça Espanya, que complementa l’exposició homònima “Temps d’objectes animats” que també es podrà visitar durant la jornada.

El dimecres 28 es presentarà el nou equip del Club de Futbol de La Llosa. Tot seguit, jugarà un amistós contra el Club Almenara Athletic B.

I el dijous el muntatge de cadafals i l’acte literari “El Còmic” donaran pas al sopar de pa i porta a l’Edifici Polifuncional. Després hi haurà playbacks. Les inscripcions es poden realitzar a les oficines municipals fins al divendres 23.

La Setmana Cultural acabarà el divendres 30 d’agost. Jocs d’aigua a la piscina municipal, la I Carrera de Colors i Marxa solidària contra el càncer, a més del sopar de pa i porta de quintes al Polifuncional amb macrofesta a continuació, seran els actes de la jornada.

La Setmana de Festes

Des del 31 d’agost al 8 de setembre els actes taurins centraran bona part de l’atenció.

Així ja el dissabte 31 tindrà lloc la prova i embolada del primer bou, de nom “Cacharrero”, i de la ramaderia Barcial. A la nit hi haurà discomòbil.

L’endemà, 1 de setembre, es viurà la festivitat de Sant Felip Neri. Després de la recollida de regina i cort d’honor amb la música de la banda local, se celebrarà la missa solemne, que comptarà amb la participació del Cor Parroquial. La processó amb la imatge del sant serà a la nit i pels carrers de costum. A més, a la vesprada s’obriran les piscines gratuïtament i el teatre en valencià del grup de La Vall d’Uixó completarà les activitats.

El dilluns 2 de setembre la festivitat serà la de Sant Isidre Llaurador. Com el dia anterior, la recollida de reina i cort d’honor donarà pas a la missa solemne. La ‘mascletà’ de la Pirotècnia Peñarroja arribarà després. I la processó, a la nit. Així mateix, també s’obriran les piscines a la vesprada. El correfoc tancarà la jornada.

El parc infantil al Polifuncional obrirà la programació del dimarts 3 de setembre. A la vesprada es provarà un bou, “Rescoldoso” del ferro de la Palmosilla. I a la nit tindrà lloc la ‘torrà’ de la xulla i el concurs d’allioli. El ball amb l’orquestra La Fibra continuarà la festa a l’Edifici Polifuncional.

El dimecres 4 hi haurà jocs infantils a la piscina municipal i la vesprada serà per a les vaques del Gallo. El protagonisme nocturn serà a càrrec de les disfresses. Després de la concentració a la plaça del Matadero, arrancarà la cercavila que estarà acompanyada de la música de la xaranga. La festa continuarà amb la discomòbil al carrer Sant Felip Neri.

Quant al dijous, al matí hi haurà novament jocs infantils a la piscina. “Recluso”, bou del ferro Dolores Rufino centrarà les mirades de la prova de la vesprada i l’embolada de la nit.

I el divendres 6 l’entrada i solta de vaques de El Gallo, abans de dinar, donarà pas a les vaques de la vesprada del mateix ferro. A la nit tindrà lloc el sopar de tombet de bou a l’Edifici Polifuncional. L’orquestra La Mundo allargarà la festa.

L’últim dissabte de festes tindrà un nou bou, ” Mancillado”, de la ramaderia Albarreal. La prova i les emboladas es completaran amb la discomòbil.

Finalment, el dijous 8 de setembre se celebrarà una missa en record dels difunts de la localitat. El dinar homenatge als majors donarà pas a la traca fi de festes.