viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La lectura del Llibre dels Fets i la desfilada medieval, actes centrals de l’aniversari de Castelló

La incorporació de la lectura història junt a la desfilada i representació van atraure a milers de castellonencs a la plaça de bous.

La capital de la Plana està de festa. Durant el cap de setmana del 768é aniversari, la ciutat viu nombrosos actes institucionals i històrics per a recordar com el 8 de setembre de 1251, Jaume I va autoritzar el trasllat de Castelló des del Castell Vell a la Plana.

La jornada d’ahir va començar amb la Inauguració de l’escultura de Santiago Rebollida a l’avinguda Enrique Gimeno, posteriorment va tindre lloc el campionat autonòmic de boys dragó a les instal·lacions del Club Nàutic de Castelló. Però una de les activitats més innovadores era la instal·lació de l’espai “Descobreix el Japó a través del te” que roman a la plaça Santa Clara fins diumenge a migdia.

L’acte institucional del 40 aniversari d’ajuntaments democràtics i la mascletà van deixar lloc a la part més emotiva i història de l’aniversari amb la lectura del Llibre dels Fets, on l’alcaldessa Amparo Marco, la presidenta del Patronat de Festes Pilar Escuder, el Secretari de la Germandat de Cavallers de la Conquesta Carlos Martí i el Rei Jaume I 2019 Hector Prades Andreu van llegir amb solemnitat els diversos fragments històrics que van suposar la conquesta, trasllat i configuració de la localitat.

A continuació, els carrers de Castelló es van submergir en el s.XIII amb la desfilada medieval marcada al ritme de la secció de tambors i bombos Desperta Ferro i al pas dels cavalls de Culthisme, que acompanyaren a la Germandat i als membres del Patronat de Festes a la plaça de bous on se celebrà l’espectable de justes medievals en honor a Na Violant d’Hongria, representada per Na Violant 2019 Andrea Sánchez Verchili.

Per a tancar el dia van tindre lloc les microescenes històriques a la plaça Tetuán, a les portes de la cocatedral i a la porta del Sol.

El diumenge continuen els actes amb activitats a l’aeròdrom, recreacions a la plaça de bous i amb l’espai “Descobreix Japó a través del té”. El món de la festa es reunirà a l’Hotel Intur a les 13.00 per a la tradicional Presentació de Maria Torres Claramonte com a Na Violant d’Hongria 2020.

Últimas noticias

Contenido relacionado