miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Junta de Seguretat de les Alqueries es reuneix per a coordinar el dispositiu de les festes

La reunió ha tractat també el desenvolupament de la campanya citrícola i l'evolució de la delinqüència i la violència de gènere.

La Junta de Seguretat de les Alqueries s’ha reunit per a coordinar el dispositiu per a les festes patronals que comencen la setmana vinent en la localitat.

L’alcaldessa Esther Lara ha presidit la reunió que ha comptat amb la participació de representants de la Guàrdia Civil, la Policia Autonòmica, la Policia Local i la regidora de Festes, Lorena Maure, la portaveu de Compromís i tinent d’alcaldessa, Betlem Albero, i el portaveu de Ciutadans, Francisco Vicent.

Lara ha manifestat que “seguim en nivell 4 d’alerta antiterrorista pel que es continuaran aplicant les mesures de seguretat passives, es patrullarà diàriament i s’intercanviarà informació entre els diferents cossos. No cal crear alarma, però sí que hem d’estar alerta” i afig que “a més, hem informat d’aquells actes més rellevants i en els quals s’espera més participació per a dur a terme dispositius especials junt a la Guàrdia Civil en el cas de la seguretat ciutadana i la Policia Autonòmica que és el cos que s’encarrega dels espectacles”.

Així mateix, en la Junta Local de Seguretat s’ha comentat l’imminent inici de la campanya citrícola i s’ha determinat que es durà a terme un patrullatge especial en la zona agrària, és a dir, en els accessos i en les vies rurals. Així mateix, se sol·licitarà el document DATA als transportistes i la col·laboració dels agricultors, amb l’equip ROCA de la Guàrdia Civil treballant a peu de camp. En el 2018 es van detectar en el terme municipal de les Alqueries 9 infraccions penals respecte a temes relacionats amb l’agricultura, dels quals 4 van ser produïdes en el camp.

Finalment, l’organisme de coordinació de la seguretat ciutadana ha comentat l’evolució de la delinqüència en el municipi posant l’accent en la violència de gènere. Així, s’ha informat que existeixen a les Alqueries sis ordres de protecció totes de risc baix i un cas controlat per la Policia Local. A més, s’ha fet una bona valoració de la taula psicosocial duta a terme el passat 17 de juny amb els diferents professionals que col·laboren en la lluita contra aquesta xacra social. “Quant a les infraccions penals, continuem en la línia d’altres anys, amb 115 durant el 2018, quan en 2017 van ser 91 i en 2016, 174. Podem dir que les Alqueries és un poble tranquil i segur, ja que ens manegem en una ràtio de 25 infraccions cada 1.000 habitants quan la mitjana general és de 48”, ha argumentat l’alcaldessa que ha acabat destacant “la importància d’aquestes reunions periòdiques de la Junta de Seguretat Local per a conéixer l’estat del municipi, coordinar les accions entre els diferents cossos i millorar la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns”.

Últimas noticias

Contenido relacionado