miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La infermeria escolar serà una realitat en els 8 centres escolars d’Onda

L'ajuntament d'Onda està ultimant el procés selectiu per a contractar a professionals i iniciar en els pròxims mesos aquest nou servei.

L’Ajuntament d’Onda incorporarà aquest curs escolar professionals d’infermeria en tots els centres d’Educació infantil, Primària i Secundària tal com es va comprometre el govern de Carmina Ballester en la seua proposada ‘Infermera Escola’.

El servei desenvoluparà programes per a la promoció de la salut i d’hàbits saludables, així com programes de prevenció de conductes addictives entre més de 3.000 alumnes d’Onda. Així mateix, també prestarà assistència i assessorament sanitari en les etapes d’infantil i primària, amb suport especial a l’alumnat no necessitats sanitàries específiques.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester ha explicat que “gràcies a la implicació de l’equip de govern, els tècnics i la col·laboració del Col·legi d’Infermeria de Castelló i de la direcció dels centres educatius d’Onda, ja hem desenvolupat el millor programa, hem realitzat les modificacions pressupostàries necessàries i ara iniciarem el procés selectiu per a contractar als millors professionals. Volem que els ondenses tinguen la millor qualitat educativa i formar-los en hàbits saludables i conscienciació social”.

Onda és ciutat saludable des de 2012 i vol continuar avançant a prestar els millors serveis a tots els seus veïns. Per això, l’Ajuntament d’Onda assumirà aquest servei, amb una inversió de 150.000 euros per curs escolar, i ja està ultimant el procés selectiu per a la contractació d’infermers i infermeres.

Ballester, assegura que “és un servei imprescindible i necessari que hauria d’estar en funcionament en tots els centres escolars, ja que aquests infermers i infermeres desenvoluparan una funció assistencial, com d’educació per a la salut i preventiva en molts aspectes”.

La Infermeria Escolar són professionals que presten els seus serveis, dins de l’horari escolar, en un centre educatiu. “D’aquesta manera, a més de l’activitat assistencial que té la infermera d’atendre tot allò que puga necessitar una assistència sanitària directa durant la jornada escolar, o l’atenció a la població infantil amb patologies cròniques, podrà oferir, sobretot, aqueixa labor preventiva i de promoció de la salut en tota la comunitat educativa, d’una manera homogènia i coordinada amb els Centres de Salut”, conclou Ballester.

Últimas noticias

Contenido relacionado