martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Generalitat concedeix a Vila-real el tercer programa d’Itineraris d’inserció per a afavorir la inclusió sociolaboral de 150 persones de col·lectius vulnerables

El regidor de Serveis Socials, Alvaro Escorihuela, valora els resultats del programa en edicions anteriors, amb un 28% dels beneficiaris amb ocupació abans d’acabar.

L’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit, per tercer any consecutiu, un nou programa d’Itineraris d’inserció socialoboral, amb l’objectiu d’afavorir la incorporació al mercat de treball de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha anunciat hui la nova edició del programa autonòmic que, amb la contractació de sis tècnics, assistirà durant els pròxims quatre mesos a 150 persones per a ajudar-los en la seua integració sociolaboral.

“El principal objectiu dels Serveis Socials municipals és sempre ajudar al fet que totes les persones puguen desenvolupar els seus propis projectes de vida de manera autònoma i aquests Itineraris d’inserció s’han demostrat un bon instrument per a avançar en aquest camí”, valora Escorihuela. Els bons resultats dels programes anteriors avalen aquesta percepció, ja que dels 155 beneficiaris de l’any passat, un total de 44 (el 28%) van aconseguir una ocupació abans de finalitzar el programa. El 58% dels usuaris va completar íntegrament les sessions i a penes un 14% d’ells va abandonar el programa sense finalitzar el seu itinerari. “Són dades molt bones, però sempre es pot millorar i això és el que esperem aconseguir amb aquesta tercera edició”, agrega el regidor, qui subratlla que Vila-real és dels pocs municipis de la Comunitat que ha obtingut el finançament dels itineraris en les tres convocatòries.

Per a dur a terme aquest programa, Serveis Socials ha obtingut una subvenció de 134.000 euros per part de la Generalitat Valenciana, procedent del Fons Social Europeu, que permetrà la contractació de sis professionals per a treballar durant els pròxims quatre mesos aspectes socials, adquisició de competències, formació i orientació en la cerca activa d’una ocupació a un total de 150 beneficiaris, aturats de llarga durada i en la majoria usuaris de la Renda Valenciana d’Inclusió de la Generalitat. El perfil del beneficiari és majoritàriament el d’una dona (dos terços dels usuaris), de nacionalitat espanyola (un 75% dels beneficiaris), amb estudis primaris o sense estudis, que porta més de dos anys sense treball.

Els Itineraris d’inserció sociolaboral municipals es coordinaran, a més, amb el treball que desenvolupa la Fundació Tots Units dins d’aquest mateix programa autonòmic. “Tots Units també compta amb una subvenció d’aquest tipus i, per a optimitzar els recursos i arribar al màxim de persones possibles, estem treballant ja de manera coordinada”, detalla el regidor de Serveis Socials.

Últimas noticias

Contenido relacionado