miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Fires de L’Alcora uneixen de nou tradició artesanal i comerç

La Fira del comerç, la de les antiguitats i la del Mussol, a més de la trobada de més 300 boixeteres i boixeters de diferents llocs omplin d'activitat i festa el municipi

L’Alcora acull este cap de setmana tres fires i una trobada: la tradicional Fira del Mussol, que data de 1843, la XV Fira del Comerç, la I Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme i la VIII Trobada d’Encaix de Boixets que preveu reunir este diumenge més de 300 boixeters i boixeteres vinguts de la província però també de València, Alacant i Barcelona.

Es tracta per tant de dues jornades on L’Alcora es convertirà en centre neuràlgic de moltes activitats que conten entre altres coses en una varietat de públic que podrà trobar des de les peces més buscades a eixa fira d’Antiguitats, fins a la proposta lúdica més divertida per tot el públic familiar amb les activitats paral·leles previstes.

Este dissabte, ja s’ha inaugurat la Fira de Comerç i la d’Antiguitats i Col·leccionisme, amb

Fotos: Marta Ventura

presència d’autoritats i de les representants festeres. Així durant dos dies, amants de la micologia, apassionats de les motos, curiosos, o artesans de l’encaix de boixets podran encontrar el seu espai, ja que la programació està pensada perquè tothom trobe el seu espai i puga gaudir.

Pel que fa a la XV Fira del Comerç, organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora (ACOSAL), se celebra durant els dos dies al carrer Músic Pere Moliner. I en esta ocasió, són 13 els estands que mostrem la qualitat i varietat dels productes i serveis que es poden trobar en els comerços de l’Alcora.

A més, hi haurà animació infantil durant les dues jornades. I el dissabte, a partir de les 19 hores, els assistents podran gaudir de l‘actuació del grup 2&*Roll.

Al costat, s’ubica la I Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, organitzada per la recentment constituïda associació Amics de la Numismàtica i el Col·leccionisme.

Pel que fa al diumenge 13 d’octubre, de 10 a 19 hores, se celebrarà la tradicional Fira del Mussol, que enguany compleix el seu 176é aniversari. Es tracta d’una important fira artesanal i tradicional que data de 1843.

Com recorda el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, el 25 de març d’aquest any, la Diputació Provincial de Castelló va concedir autorització a l’Ajuntament de l’Alcora per a celebrar aquesta singular fira els primers dies d’octubre. El seu nom fa referència als mussols que s’usaven per a la pràctica del parany, modalitat cinegètica per a la caça de grisos molt arrelada a l’Alcora.

Puchol explica que “en origen, se celebrava durant diverses jornades, en cadascuna d’elles es ressaltava una especialització o un producte: 1a roba. 2a salaons. 3a ramaderia. 4a caça (prioritat al *parany), agrícola, comestibles, etc.”.

Hui dia se celebra en una única jornada- diumenge- i consisteix en un concorregut mercat popular en el qual destaquen l’artesania i els productes gastronòmics de qualitat. “Amb el temps la fira ha perdut la seua finalitat fundacional, però s’ha transformat en un dels dies de major animació i activitat comercial a l’Alcora”, indica el Cronista.

També el diumenge, es durà a terme la VIII Trobada d’Encaix de Boixets, organitzada per l’Associació de Boixeteres L’Alcorina. Se celebrarà a partir de les 10 hores en el Camí Nord.

Últimas noticias

Contenido relacionado