viernes, 24 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Fira d’Onda rep més de 15.000 visitants els dies de tancament

Segons els informes de la Policia Local d’Onda, la ciutat ha viscut la Fira més participativa i segura dels últims anys. De fet, 500 efectius de seguretat, entre Policial Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, bombers, sanitaris i voluntaris han vetlat per l’ordre públic durant la setmana de festes, en la qual malgrat sumar pics de fins a 15.000 visitants els dies de tancament no s’han registrat greus incidents i ha descendit el nombre d’incidències i queixes respecte a anys anteriors.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, i el Cap de la Polícia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, han comparegut este matí per a rendir comptes del dispositiu de seguretat i fer balanç d’incidències. Albalat ha agraït la labor dels cossos de seguretat i voluntaris per la seua dedicació i professionalitat i ha destacat que “gràcies a les campanyes de sensibilització i la implicació dels onders hem gaudit d’unes festes més segures i cíviques. La seguretat ciutadana ha prevalgut en tots els actes de Fira, que s’han desenvolupat sense contratemps, per la qual cosa és just agrair l’esforç de coordinació que s’ha dut a terme”.

Segons l’Informe elaborat per la Prefectura de Policia Local el nombre de queixes per molèsties en els casals ha disminuït de 101 en 2018 a 61 en 2019. També
cal destacar que a partir de les 2.00 hores de la matinada les patrulles de la Policia Local es van acostar als casals problemàtics per a recordar-los l’horari i els decibels establits en la normativa de Festes. Així mateix, les baralles, conats i altercats han disminuït de 20 a 16 respecte a l’any passat.

Sobre este tema, Izquierdo ha posat l’accent que “les festes no són festes sense la participació ciutadania i agraïm la col·laboració dels veïns i visitants que han entés la festa des del punt de vista del gaudi i el respecte als altres”.

Cal tindre en compte que, malgrat la disminució d’incidents, en esta Fira d’Onda s’han autoritzat 45 actuacions musicals al carrer, una xifra rècord, amb la seua corresponent senyalització prèvia, el trasllat d’escenaris i el control i vigilància en el transcurs d’estes.

Quant a les infraccions per orinar en la via pública s’han incrementat de 36 a 45 durant esta edició. El comissari de Policia Local ha insistit que “s’ha treballat molt en la campanya de civisme per a pal·liar esta problemàtica, però encara ens queda molt per fer”.

Onda SOS
D’altra banda, l’App del botó del pànic Onda SOS ha registrat 5 falsos positius. Cal recordar que el registre de l’aplicació continua obert per a tots els veïns els dimarts de 16 a 19 hores en la Policia Local d’Onda.

Últimas noticias

Contenido relacionado