martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació lluitarà contra la despoblació, sense obligar que els municipis grans són una part fonamental a la província

Solidaritat amb els projectes que milloren la qualitat de vida dels ciutadans de la província i un clar compromís per treballar de la mà són dues de les idees que han compartit avui a Vila-real el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i l’alcalde de la localitat, José Benlloch, en una jornada en la qual Martí ha visitat al primer edil vila-realenc en el consistori municipal i ha pogut participar en les festes que es desenvolupen aquesta setmana en honor a la Mare de Déu de Gràcia.

El president de la Diputació, que no ha ocultat les discrepàncies que va haver-hi amb l’alcalde de Vila-real en la composició final del grup de diputats de la corporació provincial, ha insistit aquest matí a deixar clar que “José Benlloch i jo sempre hem tingut molt bona relació”, subratllant que “sempre he tingut molt en compte les opinions d’una persona que té aquesta vis política en els gens”.

Per a José Martí, “és tot un honor, i una oportunitat que no podíem perdre, vindre avui a la primera ciutat després de la capital en nombre d’habitants”. Segons Martí, “en política és normal la discrepància, però el fonamental ara és la nostra inequívoca disposició per treballar junts”. En aquest sentit, recalca que “tots saben que el nostre nou model pensa molt en el repte de fer front a la despoblació, però això no evita que tinguem molt present que la Diputació és de tots, i ciutats importants com Vila-real formen per descomptat part del projecte provincial”.

En aquesta línia, recorda per exemple l’acord amb la Generalitat per a impulsar el Fons de Cooperació Municipal, “que donarà als municipis la possibilitat de millorar la vida dels seus ciutadans”. José Martí insisteix que “cal creure per complet en l’autonomia municipal i en la majoria d’edat dels ajuntaments, perquè ells són els que saben les seues prioritats, les seues necessitats i, per tant, on volen gastar-se els diners”. Martí, per a acabar, ha agraït la rebuda “de l’alcalde i dels amb regidors, perquè per al president de la Diputació estar a Vila-real és estar a la seua casa”.

Per part seua, José Benlloch ha destacat que “a vegades les nostres opinions les fem públiques i no amaguem els nostres sentiments, però les discrepàncies que va haver-hi, que a ningú se li oculta que a Vila-real no ens sentim còmodes, són qüestions del partit”. Amb això, ha remarcat que la Diputació i l’Ajuntament som dues institucions importantíssimes per a la vida de la gent, i avui és un dia clar per a donar el missatge clar que la Diputació ha de formar part de la vida dels vila-realencs, sobretot tenint en compte que “parlem d’un nou model de Diputació després de 24 anys del PP i del ‘fabrisme’, i des del nostre potencial, però també des de la humilitat, aportarem tot el necessari per al projecte solidari de la província”.

Últimas noticias

Contenido relacionado