domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació i Vistabella treballaran de la mà per a preservar Sant Joan del Penyagolosa

El president de la institució provincial, José Martí, rep l'alcalde de Vistabella, Jordi Alcón, i la diputada autonòmica Belén Bachero per a recollir les seues necessitats.

La Diputació de Castelló treballarà en la preservació de Sant Joan del Penyagolosa juntament amb l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat. Així, la institució provincial recull la principal demanda que l’alcalde de la localitat, Jordi Alcón, i la diputada autonòmica Belén Bachero han plantejat al president José Martí en una reunió en el Palau Provincial, en què Martí ha atés les necessitats del municipi.

Totes tres parts han coincidit en “la urgència” de dotar el Penyagolosa “de vida”. Per això, ambdues institucions mantindran el fil directe per a rellançar el paratge, que a dia de hui es troba a mig gas, amb el santuari, el restaurant i la zona d’acampada tancats, denuncien des de Vistabella.

Tant la Diputació com l’Ajuntament estudiaran mesures per a recaptar nous fons i es treballarà en l’elaboració d’un pla “que retorne l’esplendor a aquest paratge que és, sense dubte, un dels punts més emblemàtics i un dels referents espirituals i del món excursionista de la província”, afirma Martí. “Aquesta situació no pot continuar molt més, perquè no només repercuteix en una imatge molt negativa tant del poble com de la província, sinó que també “penalitza els comerços locals, que deixen de rebre ingressos per turisme”, lamenta Alcón.

ELS SERVEIS SOCIALS, SOBRE LA TAULA

A la reunió també s’ha tractat la situació dels serveis socials en aquesta localitat que a l’hivern acull 150 persones. Martí s’ha mostrat sensible respecte a aquesta qüestió i ha assegurat que, dins de les competències de la Diputació, es treballarà per a portar fins a Vistabella una unitat de respir, una altra de les reivindicacions del govern local.

Així mateix, Martí també s’ha compromés a transmetre al departament de Bombers les propostes de millora de les pistes del parc de Vistabella, així com la posada en marxa de l’heliport, que continuat sense donar servei per la mala planificació a l’hora de la seua construcció.

“Unint esforços construïm un interior millor, més modern i més atractiu pels joves, amb serveis, treball i futur. La lluita contra el despoblament -tema que també s’ha tractat- no és cosa d’una institució, sinó de tots”, subratlla Martí. En aquest sentit, José Martí els ha recordat els plans d’ajudes de la Diputació i els fons que arriben d’altres administracions com la Generalitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado