La Diputació de Castelló treballa per al 2020 en un nou model de serveis socials amb més presència a l’interior

La vicepresidenta Patricia Puerta es reuneix amb la diputada de Benestar Social de la Diputació de València, Pilar Sarrión, per a conéixer el seu model de gestió social basat en la cooperació

La vicepresidenta i diputada d’Acció Social de la Diputació de Castelló, Patrícia Puerta, ha mantingut una reunió de treball amb la responsable de l’àrea de benestar de la Diputació de València, Pilar Sarrión, per tal d’estrényer llaços de col·laboració i per a avançar «en el progressiu canvi, però imparable, cap a un nou model de serveis socials més just i igualitari i en coordinació amb la Generalitat Valenciana».

Puerta s’ha mostrat interessada en adoptar el model pel que, des de fa quatre anys, ha apostat la Diputació de València per a millorar i ampliar els serveis dels municipis, sobretot els de l’interior, perquè la despoblació, ha dit, és un tema cabdal «que cal afrontar amb mesures concretes».

Així doncs, ambdues mandatàries han analitzat les característiques d’aquest model que, tal i com ha explicat Sarrión, busca la cooperació entre les diputacions provincials i el govern autonòmic. La vicepresidenta ha avançat que els primers grans canvis es voran a partir de l’any que ve gràcies a uns nous pressupostos que «fixaran quines són les nostres prioritats reals, les de la gent de Castelló». En aquest sentit, ha assegurat que «estem treballant ja en un model sostenible i igualitari que fuja del clientelisme que ha caracteritzat tant als governs del Partit Popular».

Entre d’altres, el departament d’Acció Social ja està estudiant fórmules per a expandir a les zones d’interior programes per a la prevenció d’addicions o el reforç de l’ajuda a les mancomunitats, amb la finalitat que oferisquen una millor atenció a la ciutadania.

Per últim, la diputada Pilar Sarrión ha agraït a la vicepresidenta Patricia Puerta la seua visita i, ambdues, s’han emplaçat a mantindre un contacte directe.