martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació de Castelló mobilitza a Protecció Civil i Bombers per a donar cobertura al pas de la Volta Ciclista a Espanya per la província

El Consorci de Bombers coordinarà un dispositiu especial de prevenció de la Volta de 115 efectius entre bombers, bombers forestals, protecció civil, unitat de maquinària i logística, mitjans aeris i personal de comandament i coordinació.

La província de Castelló es prepara per a gaudir de intenses jornades de ciclisme a les comarques castellonenques amb les dues etapes que tindran arribada en municipis de l’interior el dijous 29 i divendres 30 d’agost, tot això després de l’aperitiu de demà dimecres, en la qual l’etapa que enllaça l’Eliana –a València- amb l’observatori astrofísic de Javalambre –a Terol- passarà en el seu recorregut per quatre municipis de l’Alt Palància: Sacañet, Bejís, Torás i Barracas.

La presència de la Volta 2019 a la nostra província se substanciarà especialment en dues etapes els dies 29 i 30 d’agost. El dijous 29 la caravana s’endinsarà en terres castellonenques per Vilafranca per a viure un final inèdit a Ares del Maestrat. Prèviament passarà per les localitats de Catí, Vilar de Canes, la Torre d’en Besora, Culla i Benassal. L’etapa del divendres 30 partirà d’Onda i discorrerà íntegrament per territori de la província de Castelló, amb una primera part de 80 quilòmetres plans per la costa i un duríssim final en el Mas de la Costa a Llucena.

Un dels aspectes més destacats en esdeveniments esportius d’aquesta envergadura és el desplegament de mitjans tècnics i humans per a garantir la seguretat de ciclistes i assistents en els diferents punts del recorregut, alguna cosa en el que el Consorci Provincial de Bombers s’implica de forma notable.

D’una banda estan les localitats que han sol·licitat cobertura a Protecció Civil, servei que depèn de la institució provincial. En concret, es tracta de Ares, Borriana, Benicàssim, Almassora i Llucena. En aquest sentit, s’ha mobilitzat a un total de 35 persones amb 8 vehicles.

On hi haurà un dispositiu especial, per les seves característiques urbanes i orogràfiques, és en l’etapa que acabarà el divendres a Llucena del Cid-Mas de la Costa, on en coordinació amb Guàrdia Civil s’encarregaran de gestionar el dispositiu d’estacionament en les zones d’aparcament habilitades per l’ajuntament i es donarà suport en el tram interior del nucli urbà.

Al marge de Protecció Civil estarà el servei que prestaran els bombers del consorci provincial. Per al dijous 29 d’agost s’atendrà la localitat d’Ares del Maestrat amb 2 dotacions de bombers, 2 unitats de bombers forestals, 1 coordinador forestal i 1 comandament de bombers. Per a l’inici de l’etapa del divendres 30 en la localitat d’Onda estarà operativa una dotació de bombers i un comandament.

Dispositiu especial en Mas de la Costa

El final d’etapa del divendres transcorre en la pujada del Mas de la Costa, una zona totalment forestal. Malgrat les últimes pluges, les circumstàncies particulars del terreny i la previsió de gran afluència de públic han portat al fet que el Consorci Provincial de Bombers de Castelló procedeixi a organitzar un ampli dispositiu de prevenció per a poder actuar de forma immediata, davant qualsevol possible incidència, amb un temps de resposta extraordinàriament ràpid.

Així, el Consorci de Bombers activarà la nit del dijous 29 una unitat de bombers forestals que s’encarregaran de realitzar rutes de vigilància per tota la zona del final d’etapa. El dia 30 el consorci posarà en marxa des de primeres hores del matí un ampli dispositiu format per dues dotacions de bombers, tres unitats de bombers forestals, un helicòpter amb unitat de bombers forestals helitransportada, dos coordinadors forestals i un comandament coordinador de bombers. Aquests mitjans estaran distribuïts estratègicament al llarg del recorregut de final d’etapa per a poder intervenir de forma immediata en cas de ser necessari.

També es programarà el vol preventiu d’un avió Air tractor en un espai aeri segur en les proximitats del Mas de la Costa per si fos necessària la seva intervenció.

La UML (Unitat de Maquinària i Logística) del Consorci de Bombers disposarà en el Mas de la Costa d’un tractor forestal per a intervenir en suport a possibles rescats de vehicles que poguessin quedar atrapats en el fang d’alguna pista forestal o zona de pàrquing degut a l’últim episodi de pluges.

Ressaltar també que la UML ha realitzat aquests últims dies l’adequació amb maquinària pesada d’alguns trams de la pujada del Mes de la Costa així com la zona de meta i aparcaments.

En total el Consorci de Bombers coordinarà un dispositiu especial de prevenció de la Volta de 115 efectius entre bombers, bombers forestals, protecció civil, efectius UML, mitjans aeris i personal de comandament i coordinació amb un total d’11 camions autobomba,16 vehicles de suport, unitats de coordinació i comandament, 8 vehicles de Protecció Civil 1 avió Air Tractor, 1 helicòpter i 1 tractor de UML.

Tot està doncs preparat per a uns intensos dies de ciclisme al més alt nivell a la província de Castelló. La diputada d’Esports, Tania Baños, ha informat que el pas de la Volta Ciclista a Espanya per la província generarà uns beneficis directes de més d’un milió d’euros, als quals caldrà sumar l’important increment de vendes del qual es beneficiarà el sector del comerç. Sobre aquest tema ha assenyalat que “en termes econòmics, la Volta és una de les inversions més rendibles del moment, ja que hi ha una previsió de 4.000 pernoctacions, una xifra espectacular que tindrà una gran impacte als hotels i en el sector de la restauració de la província”.

A més, “és un esdeveniment de summa importància des del punt de vista de la promoció turística perquè en la caravana de la Volta 2019 van 1.400 informadors que treballen per a 320 mitjans de comunicació que portaran la imatge de la província de Castelló a prop de 300 milions de televidents de 190 països”. Cal tenir en compte que només a Espanya la mitjana de teleespectadors diària és de milió i mig i que prop de 600.000 persones segueixen l’esdeveniment a través de les xarxes socials. “Es tracta, per tant, d’una oportunitat única per a mostrar a Espanya i al món el ric patrimoni natural, cultural, arquitectònic, històric i cultural amb el qual compten les comarques de Castelló”.

Últimas noticias

Contenido relacionado