martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació de Castelló finançarà amb 360.000 euros la renovació de dos espais degradats a les Coves i Sant Rafael del Riu

La institució provincial ha fallat aquest matí els dos guardons que valoren l'ús ceràmic en actuacions de regeneració urbana.

La Diputació de Castelló farà realitat els dos projectes guanyadors dels premis ‘Som Ceràmica’ a l’ús de material ceràmic en actuacions de regeneració urbana amb una inversió de 360.000 euros. S’han donat a conéixer els dos dissenys guardonats en una cerimònia celebrada al rebedor del Palau Provincial. Tots dos projectes es desenvoluparan a les Coves de Vinromà i a Sant Rafael del Riu.

Sota el títol de ‘El Camí de Sant Miquel’, l’equip de les Coves de Vinromà proposa la reconversió en un espai verd i de desconnexió de les zones limítrofes del riu de Sant Miquel. El jurat ha valorat la rehabilitació de la zona i la gama cromàtica de les peces ceràmiques, molt respectuoses amb l’entorn paisajístic. amb una proposta de ruta urbana. D’altra banda, Sant Rafael ha presentat el projecte ‘In-Memorian’, que planteja la conversió d’un solar abandonar en un nou ‘parc de la memòria’, concebut com un espai de reunió i reflexió mitjançant una suma d’experiències sensorials, com sons d’aigua, vegetació, vistes panoràmiques…

El president de la Diputació, José Martí, ha presidit l’acte junt amb el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, els quals han fet entrega dels dos màxims guardons, que a més tenen una compensació econòmica de 17.500 euros per a la redacció del projecte, i les cinc mencions especials, amb una retribució de 1.190 euros cadascuna, que han recaigut a Llucena, Canet lo Roig, Nules, Argelita i Atzeneta del Maestrat.

En la seua intervenció, Huguet ha felicitat tots els participants «per la increïble qualitat de tots els treballs» que, com ha dit, aniran agarrant forma al llarg de l’any 2020. Així mateix, el diputat també ha lloat l’aposta dels ajuntaments per la regeneració urbana i ha agraït que facen ús «de les múltiples possibilitats que ofereix la ceràmica castellonenca en l’àmbit urbà».

Per a Martí, totes aquestes possibilitats «són la millor prova que la indústria taulellera està en constant canvi, actualitzant-se a cada segon i renovant-se per a obrir-se a nous mercats i oferir nous productes».

Per últim, José Martí ha assegurat que «la Diputació sempre serà una fidel aliada del sector ceràmic» i que «continuarem apostant per la promoció i la internacionalització dels nostres productes».

Últimas noticias

Contenido relacionado