miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació de Castelló crearà una partida per a exhumacions en el pressupost de 2020

José Martí: "les víctimes de la guerra i la repressió franquista han de ser identificades i enterrades conforme a la llei i als drets humans".

La Diputació de Castelló inclourà una partida en els pressupostos de 2020 per a donar suport a projectes d’exhumacions de víctimes del franquisme a la província. Així ho ha anunciat el president, José Martí, durant la visita que ha realitzat al costat de la diputada provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, al vell cementeri civil de la capital on ha recolzat els treballs de recuperació de restes de represaliats que impulsa l’Ajuntament de Castelló.

Martí ha manifestat que “no solament donem suport a l’Ajuntament de Castelló, com no pot ser d’una altra manera, en la Diputació ens hem posat a més a treballar molt de debò en esta matèria”.

El president ha destacat que quan es va definir el nou organigrama de la nova Diputació “es va decidir que per primera vegada una diputada provincial, en este cas, Tania Baños, assumira les competències de Memòria Històrica”. La conseqüència de l’adopció d’esta mesura és que “en el pressupost de l’any que ve tindrem una partida perquè no siga solament Castelló ciutat la que actue en esta matèria; també ho farà Castelló província a través de la Diputació”.

José Martí argumenta que “és una decisió necessària perquè totes les famílies que van patir eixa guerra civil i postguerra tan cruentes puguen tindre als seus morts identificats i enterrats com ha de ser i com les lleis i els drets humans manen”.

Últimas noticias

Contenido relacionado