viernes, 24 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació de Castelló comença a Càlig i Santa Magdalena els treballs per a reparar les afeccions de les pluges torrencials

Les actuacions continuaran a Benicarló, Peníscola i Cervera del Maestrat una vegada identificats i valorats tots els danys

La Diputació de Castelló ha iniciat aquest matí a les localitats de Càlig i de Santa de Magdalena de Polpís les actuacions «d’urgència» per a reparar els desperfectes ocasionats ahir dimarts per les fortes precipitacions que van assotar el nord provincial. El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, s’ha desplaçat a la zona afectada per a valorar els danys i per a comprovar ‘in situ’ aquests treballs que consistiran en l’adequació dels camins rurals danyats i fets intransitables per la pluja, que ha deixat entre 40 i 60 litres per metre quadrat en qüestió d’hores.

«Només conéixer les conseqüències dels aiguats ens vam posar en contacte amb tots els ajuntament afectats per a saber la situació de primera mà i vam activar l’ordre de mobilitzar tots els mitjans tècnics i humans del Consorci Provincial de Bombers perquè aquesta setmana es restablisca a la zona la total normalitat», ha explicat Ibáñez.

Així doncs, tal i com ha detallat el diputat, el dispositiu d’ajuda s’allargarà a cada localitat entre dos i tres dies, proveït de professionals del Cos de Bombers i de maquinària per a la retirada d’obstacles tant dels vials rurals com de les séquies, com poden ser roques, residus, herbes i canyissos.

Segons les últimes dades, a Santa Magdalena hi ha 30 quilòmetres de vials afectats per la forta descàrrega d’aigua, mentre que a Càlig se n’han comptabilitzat 20. A Benicarló, Peníscola i Cervera del Maestrat, les altres tres localitats més afectades, els tècnics continuen fent la valoració de les afeccions. Una vegada determinats la Diputació començarà de forma «immediata» els treballs.

175 EFECTIUS DAVANT L’ALERTA DE PLUGES

«Durant tot el dia de hui estarem atents a les previsions meteorològiques per a actuar en cas que fóra necessari», ha dit, tot recordant que la Generalitat ha activat per a hui dimecres l’alerta groga per risc de pluges al litoral castellonenc i l’avís taronja per tempestes a l’interior provincial. En aquest sentit, la Diputació té a la seua disposició i coordinarà un cos de 175 efectius diaris per a combatre qualsevol tipus incidència.

Últimas noticias

Contenido relacionado