domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La constructora del Regina certifica els primers 317.000 euros d’obra a Almassora

El consistori valida el pagament del Consell pels treballs executats des de juny.

L’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras ha presentat la primera certificació d’obra per valor de 317.851,67 euros pels treballs executats des de finals del passat mes de juny en la construcció del col·legi Regina Violant d’Almassora. La liquidació correspon a la intervenció en l’estructura, cobertes i tancaments de l’edificació en el solar de l’antic camp de la Garrofera.

Els tècnics municipals que dirigeixen l’obra han puntualitzat que aquesta primera certificació respon a la fase més extensa dels treballs, la que consisteix en l’alçat de l’estructura i les teulades, que se sotmeten també als test d’aïllament per a garantir l’eficiència futura de l’edifici. Les obres han entrat ja en la fase d’impermeabilització de les cobertes, element previ a les labors d’obra de paleta, finalització d’estructura i instal·lacions.

La direcció d’obra valora positivament el treball realitzat en aquest primer mes per a reprendre la construcció que va deixar abandonada la mercantil Torrescámara i que va tornar a ser adjudicada per valor de 5.321.608,86 euros. A més, l’equip d’Urbanisme ha destacat l’alt rendiment dels operaris en el recinte fins i tot durant aquest mes per a poder accelerar al màxim unes obres que tenen un termini d’execució de 15 mesos.

Els al voltant de 20 operaris es distribueixen en els diferents espais d’un recinte que albergarà una superfície construïda de 7.127 metres quadrats i que aquesta mateixa setmana se sotmetrà a una nova fase de formigonada per a avançar segons el cronograma previst. Son les labors que segueixen a la impermeabilització de les cobertes per a evitar filtracions d’aigua una vegada acabat l’edifici i a l’aïllament tèrmic i acústic del sòl de la planta baixa.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Educació, Raquel Barberà, han visitat les obres aquest mes per a conéixer ‘in situ’ l’avanç dels treballs que convertiran l’estructura en obres en grans aules comunicades per amplis corredors dotats de finestrals per a aprofitar la llum natural. De moment, la direcció d’obra ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació la liquidació de la part corresponent als treballs executats en el primer mes en obres.

Una vegada acabada la construcció, el Regina Violant comptarà amb tres línies educatives formades per nou unitats d’Infantil, 18 de Primària i un menjador escolar. Així ve reflectit en el disseny elaborat pels tècnics municipals d’Almassora.

Últimas noticias

Contenido relacionado