domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Justícia instal·la una cambra Gesell al Palau de Justícia de Vila-real

Esta iniciativa s'emmarca en l'estratègia per a millorar els mitjans materials que s'han posat al servei de l'Administració de justícia.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha instal·lat una cambra Gesell al Palau de Justícia de Vila-real per a preservar el testimoni de menors i víctimes vulnerables.

La posada en servei de la sala Gesell possibilitarà un ambient de privacitat que pot evitar la victimització secundària, la pèrdua d’elements de prova i les conseqüències negatives que això suposa a les persones especialment vulnerables, com ara menors, persones amb capacitat reduïda i persones majors, entre altres, que a més d’haver sigut víctimes d’un delicte, han de passar per la instrucció del procediment i si escau pel judici oral.

La cambra Gesell està constituïda per una habitació condicionada on la víctima, majoritàriament menors, parlen en un ambient privat amb una persona especialista en psicologia. La declaració de la víctima, mitjançant un sistema audiovisual, pot ser gravada i seguida de manera simultània a la sala de vistes on hi ha el jutge o la jutgessa, la fiscalia i totes les parts del procés. En el cas de menors, la utilització d’aquesta cambra és d’especial interés.

Els pròxims dies 14 i 18 d’octubre i 6 de novembre es duran a terme unes sessions formatives per al personal dels jutjats de Vila-real amb l’objectiu d’informar sobre la utilització correcta de la cambra.

Esta iniciativa s’emmarca en l’estratègia de la Conselleria que dirigeix Gabriela Bravo per a millorar els mitjans materials que s’han posat al servei de l’Administració de justícia en els partits judicials de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado