martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

José Martí destaca la Fira de Morella com a exemple per a generar riquesa i fer front a la despoblació

El president de la Diputació Provincial participa en la clausura d'un esdeveniment que arriba al seu 763 edició i que ha comptat amb més de 150 expositors en el passeig de l'Albereda de la capital dels Ports.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat avui el potencial d’esdeveniments com la Fira Agrícola i Ramadera de Morella per a “generar riquesa i lluitar de forma decidida contra la despoblació”. Martí ha fet aquestes declaracions en la jornada de clausura de la 763 edició d’una fira que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, Francisco Rodríguez Mulero; el diputat en les Corts Valencianes Ernest Blanch i el President de la Associació Firal, Ivan Pitarch.

José Martí, en la clausura, ha felicitat el poble de Morella i, per extensió, a tota la comarca “per haver sabut mantenir una fira que té el seu origen al segle XIII”. Segons el president de la Diputació, “esdeveniments de la potència de la Fira de Morella ens marquen el camí a seguir, que no és uns altre que continuar apostant per accions que generin riquesa, que impulsin l’activitat econòmica i que, en definitiva, permetin crear llocs de treball i fer front de manera decidida a la despoblació, que és un dels reptes d’aquesta nova diputació que va començar a treballar el mes de juny passat”.

Martí, que ha realitzat un recorregut pels més de 150 expositors que han format part de la Fira, ha subratllat la “clara disposició del sector primari per créixer”, subratllant que el sector ramader i agrícola continua sent un “pilar fonamental per al desenvolupament de la zona”. En aquest sentit, s’ha compromès a continuar estudiant “mesures que ajudin a generar activitat econòmica i riquesa als nostres pobles”.

En aquest sentit, afegeix que “totes les administracions hem d’acostar l’espatlla i treballar de forma coordinada perquè el sector sigui viable i creixi, perquè cada dia més persones puguin viure del treball del camp”. José Martí ha destacat la qualitat de les carns de la zona, dels embotits, de la tòfona… “El que hem de fer és potenciar aquest sector per a aconseguir una producció major que tingui una bona sortida al mercat”, ha remarcat José Martí, qui ha volgut deixar clar que en aquesta labor “sempre ens tindran com a aliats perquè la nova Diputació que va arrencar el passat 28 de juny té molt clar que ha arribat el moment dels municipis d’interior”.

José Martí, en aquesta línia, ha tornat a recordar que es treballarà per a “adoptar mesures que permetin que la gent pugui desenvolupar els seus projectes sense haver de marxar-se de la terra en la qual van néixer”, de la mateixa manera que es defensaran projectes “perquè persones d’altres llocs vengen a l’interior a treballar i viure”.

El president de la Diputació, per a acabar, reconeix que “tots sabem que és complicada la batalla per a posar fre a la despoblació, que no és una labor fàcil”, però insisteix que “donarem el millor de tots nosaltres per a aconseguir-ho”

Últimas noticias

Contenido relacionado