domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Gran èxit de participació en les Festes de la Misericòrdia de Borriana

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer i l’edil de Seguretat Ciutadana, Javier Gual, han fet una valoració general “molt positiva” de les festes de la Misericòrdia de 2019, tant pel que fa a la participació en la gran majoria d’actes, com referent a incidències greus, “pràcticament inexistents” durant els deu dies de celebracions i malgrat els episodis de pluges que van motivar “algunes cancel·lacions i canvis en la programació”.

Monferrer s’ha mostrat satisfeta dels resultats en referència a la “participació, seguretat i mobilitat” en les festes, malgrat que ha lamentat que les previsions meteorològiques i les fortes pluges esdevingudes alguns dies provocaren la cancel·lació de la popular festa de les Paelles i de la Gimcana per equips, i canvis d’ubicació en algunes de les activitats de la programació.

Per a la regidora de Festes tant les activitats tradicionals, i que més anys porten celebrant-se a Borriana, com aquelles que han sigut novetat aquest any han obtingut “una gran resposta per part dels veïns i les veïnes de la ciutat”.

La regidora de Festes també ha volgut agrair “el notable esforç que enguany han fet les penyes i agrupacions i la seua implicació en l’organització de la setmana de festes” per aconseguir un programa que comptava amb 142 actes culturals, esportius i festius.

Per part seua, el responsable municipal de Seguretat ha repassat les incidències produïdes durant els dies de celebracions patronals i ha destacat que la Policia Local ha rebut un total de 1.593 trucades telefòniques davant de les 1.505 de l’any 2018, la qual cosa suposa un 5,8% més, un increment produït com a conseqüència de les consultes rebudes demanant informació per l’episodi de pluges durant la setmana festiva i els actes taurins del dissabte dia 14 de setembre.

A més, ha indicat que de les 1.593 trucades rebudes per la Policia Local, només 491 han requerit intervenció policial, un 24,1% menys que l’any 2018, any en què les intervencions policials com a conseqüència de trucades telefòniques van ser 647.

Penyes i casals
Javier Gual ha assenyalat que un dels punts més conflictius durant les festes solen ser les molèsties que causen les penyes i casals, i en aquest cas les trucades per queixes o molèsties es van reduir enguany fins als 199 avisos telefònics cosa que suposa un 32,3% menys de queixes que les rebudes en el mateix període l’any 2018, any en què es van registrar 294 telefonades.

A més, ha explicat que “durant aquestes festes no s’ha hagut de clausurar cap penya o casal, cosa que sí que va succeir en anys anteriors”, i les trucades per queixes procedents del Recinte de la Festa, en les diferents ubicacions, també s’han reduït, i han passat de 5 trucades en 2018 a 3 en aquest exercici de 2019.

Sobre aquest tema el responsable municipal de Seguretat ha considerat que la decisió que el Recinte de la Festa fora itinerant i la resolució de traslladar-lo alguns dies pels episodis de pluges a la Llar Fallera han sigut “encertades i oportunes”, encara que ha matisat “continuarem treballant per a minimitzar al màxim les molèsties al veïnat”.

També s’ha referit a la mobilitat, així, durant les festes d’enguany es van registrar un total de 8 accidents de trànsit, 2 amb ferits no greus, per 7 accidents l’any 2018, i les denúncies de trànsit formulades per efectius de la Policia Local en van ser 57, per 101 en 2018, la qual cosa suposa un descens del 43,6%.

Assistència sanitària
Quant a les assistències sanitàries en llocs públics, es van registrar un total de 14 assistències sanitàries, per 25 en 2018, la qual cosa representa un descens del 44%, i les atencions sanitàries en els llocs mèdics habilitats en les celebracions dels espectacles taurins tradicionals que es van realitzar en van ser un total de 9 per 14 l’any 2018, cosa que representa un descens del 42,8%.

Enguany no s’ha registrat cap atenció sanitària per ferides de banya de bou, mentre que en 2018 van ser 4 les persones ferides i ateses per aquest motiu. Les 9 atencions sanitàries ho han sigut per caigudes, xicotetes contusions i trepitjades.

Pel que fa a trasllats a centres sanitaris, únicament s’ha produït un trasllat a l’hospital de la Plana el dia 14 de setembre, per una caiguda casual amb traumatisme de pronòstic lleu, en comparació amb els 5 trasllats en 2018.

Espectacles taurins
La Policia Local ha volgut destacar en relació als espectacles taurins l’operatiu especial realitzat en les celebracions taurines del dia 14 de setembre de vesprada, en el qual van participar 25 efectius de la Policia Local. Així mateix, ha volgut agrair especialment la labor de la Policia de la Generalitat “la seua implicació i participació en aquest operatiu”, a la Comissió del Bou perquè “va haver de doblar esforços i dotar-se de més efectius”, i a l’Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil per “la seua participació”.

Des de ambdós regidories s’ha reiterat que l’objectiu continuarà sent “poder conjugar el dret a la festa amb el descans de veïns i veïnes de Borriana”, i en aquest propòsit, té un paper clau “el treball que realitzen tant Policia Local com Protecció Civil i totes aquelles persones que hi han col·laborat i a qui agraïm el seu treball perquè durant les festes de 2019 s’hagen reduït la gran majoria d’indicadors d’incidències o queixes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado