lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Finalitzades les obres del centre de dia d’alzheimer de Castelló

El renovat centre de dia situat a Tetuan XIV reobrirà amb capacitat per a 56 persones

Les obres del nou centre de dia d’alzheimer la Pineda de Castelló ja han finalitzat. Així ho ha anunciat hui el portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, a la taula informativa d’AFA Castelló instal·lada a la plaça Major amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que és el 21 de setembre. Simó, al costat de la gerent de l’Associació Provincial de Familiars de Persones amb la Malaltia d’Alzheimer i Altres Demències (AFA-Castelló), Silvia Ramos, ha explicat que «en les pròximes setmanes es farà l’acte administratiu de recepció d’obres. A més, s’està treballant amb l’associació per a dotar-ho d’equipament i mobiliari i des de l’àrea de Benestar Social fer la cessió d’ús de l’espai».

En la primera fase de les obres es va rehabilitar l’edifici de l’antiga infermeria de Tetuan XIV, on ja va estar situat el centre de dia anteriorment; i en la segona s’ha construït un edifici annex que amplia les dependències. La inversió de l’Ajuntament de Castelló en aquest projecte supera els 1,5 milions d’euros, amb una superfície total construïda de més de 1.000 metres quadrats i una superfície total d’actuació, incloent-hi les zones enjardinades, de més de 2.000 metres quadrats.

«L’Ajuntament de Castelló fa un esforç per a garantir que es cobreixen les necessitats de les famílies i les associacions», ha assegurat Simó. «Complim així amb l’objectiu de revertir les polítiques destructives dels últims anys de gestió del PP, quan en 2012 es va tancar aquest centre de dia. Ara, es podrà reobrir gràcies a l’impuls del Pacte del Grau i al treball que ha continuat l’Acord de Fadrell», ha apuntat el regidor. A més, «les obres van més enllà del ciment i s’han fet pensant en les persones. Aquest projecte és un exemple d’inversió i obra social», ha ressaltat Simó.

El renovat centre de dia situat a Tetuan XIV reobrirà amb capacitat per a 56 persones i per a oferir atenció diürna especialitzada a persones que requerisquen ajuda per a la realització de les activitats bàsiques i/o instrumentals de la vida diària, amb l’objectiu de mantindre, preservar o millorar la funcionalitat dels usuaris i servir de suport a les famílies.

Últimas noticias

Contenido relacionado