domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

345 curtmetratges de 28 països participen en el cineculpable de Vila-real

La 22 edició d'este festival de curtmetratges hi ha aconseguit reunir participants d'arreu del món amb curts vinguts de Malàisia, Xina, Algèria, Rússia o Austràlia

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, Cinaculpable, ha rebut en deu dies, 345 curts procedents de 28 països. Unes xifres extraordinàries per la 22 edició d’esta trobada que comença en la fase de concurs i la posterior selecció de les obres fílmiques i que aterrarà a l’Auditori del 25 al 29 de novembre perquè tot el públic puga gaudir dels curts seleccionats.

La regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, i la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, han presentat este dilluns la nova edició que com ha indicat l’edil “ha suposat un enorme esforç econòmic per l’Ajuntament, tenint en conter la seua situació”. Tot i això, Joventut ha apostat per mantenir este festival internacional que enguany, com ha anunciat, “contarà també amb el suport econòmic de la Diputació de Castelló”.

Pel que fa a la projecció internacional d’este festival, només cal dir que el 32% dels curts que arriben ho fan d’altres països. Així, en esta edició hi ha obres de Colòmbia, Cuba, Japó, Corea del Sud, Xina, Itàlia, Portugal, Rússia o Algèria, entre altres- que no fan sinó reforçar el perfil internacional d’un certamen “que ha portat i continua portant el nom de la nostra ciutat per tot el món”, ha indicat l’edil.

Cineculpable ha donat a conéixer també la imatge d’enguany. Un cartell que signa la
il·lustradora castellonenca establida a València, Laura Castelló i que gira entorn dels animals terrorífics que ha donat el cinema, “la temàtica sobre la qual transitarem en aquesta edició”, ha explicat Sonia de la Vega. Pel·lícules protagonitzades per animals aterridors com a Tiburón, King Kong, Anaconda, CujoPiraña i un llarg etcètera han sigut la base documental de la qual ha begut l’autora, “per a basar-se finalment en ‘Los Pájaros’ de Hitchcock”, han explicat.

Cal recordar que Les projeccions, gratuïtes, seran del 25 al 28 en l’Auditori a partir de les 22.00 hores. La primera de les sessions, la del dilluns 25, estarà reservada a la Secció Provincial, i del 26 al 28 li tocarà el torn als curtmetratges de la Secció Oficial. El divendres 29 de novembre acollirà la gala de lliurament de premis: 7.800 euros distribuïts en set categories.

Pel que fa als esdeveniments paral·lels, repeteix també Cinexpress. Una activitat en la qual participen estudiants dels instituts de Secundària de Vila-real, convertits en professionals del cinema i encarregats del guió i d’interpretar, gravar i muntar els seus propis curtmetratges, que exhibiran en la gala de clausura del festival.

Últimas noticias

Contenido relacionado